Puutavara-autoilu

Pitkää tai lyhyttä, aina kulkee

Kruunupyyssä toimiva SK Trans Oy on kuljettanut pylväitä ja raakapuuta jo vuodesta 1964 alkaen. Yrityksellä on tällä hetkellä ajossa kolme pylväsyhdistelmää ja kolme tavallista puutavara-autoa. - Hoidamme pylväiden kuljetukset Påras- ja Pinar-yhtiöille kokonaisurakointina eli haemme metsästä pylväsaihiot ja sitten viemme ne valmiina tuotteina loppuasiakkaille. Valmiita pylväitä toimitetaan matala- ja korkeajännitteisten linjojen työmaille ympäri maata ja pieni määrä vanhoja pylväitä kuljetetaan kierrätykseen, yrityksen johtaja Kenneth Storbjörk kertoo.

Vuosien saatossa yrityksellä on ollut useita automerkkejä. Tällä hetkellä puu kulkee ruotsalaisautojen voimin. Työssä on omistajan lisäksi seitsemän ammattilaista. Storbjörk kehuu estoitta hyviä kuskejaan. Ilman työhönsä sitoutuneita ammattilaisia yritys ei tee tulosta. Omistajan vastuulla puolestaan on hankkia kuskeille hyvät työkalut, joilla hommat hoituvat.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.