Metsäkoneurakointi

Kesla peruu Amkodor-Onegon tilaukset tilauskannastaan, jarruttaa Venäjän toimituksiin liittyviä materiaaliostoja ja peruu tilikaudelle 2022 antamansa näkymän

amkodor

Kesla julkaisi 8.2.2022 tiedotteen pakotesäännösten tulkintaan liittyvästä varotoimesta, jossa kerrottiin Keslan merkittävään venäläiseen asiakkaaseen liittyvän rahaliikenteen keskeytyksestä rahoituslaitoksen tekemän pakotesäännösten tulkinnan perusteella.

Kesla on selvittänyt tulkintoja ja niiden taustoja eri rahoituslaitoksista ja EU:ssa sijaitsevalta pakotteiden tulkintaa tekevältä viranomaiselta. Selvitysten, geopoliittisen tilanteen kehittymisen sekä pakotetietokantoihin tehtyjen päivitysten ja niihin liittyvien tulkintojen perusteella yhtiö on arvioinut mahdollisuuksiaan jatkaa toimituksia Amkodor-Onegolle Petroskoihin Venäjälle. Yhtiö on arvioissaan päätynyt kielteiseen lopputulokseen ja täten peruu tilauskannastaan runsaan 10 miljoonan euron toimitukset Amkodor-Onegolle EU:n pakotesäännösten riskiperusteiseen tulkintaan vedoten.

Päätöksen seurauksena yhtiö kirjaa kuluvalle kvartaalille yhteensä 280 tuhannen euron kulu- ja arvonalentumisvarauksen asiakkuuteen liittyen.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Venäjän markkinoiden pakotteisiin ja niiden aiheuttamiin kaupankäynnin esteisiin yhtiö varautuu jarruttamalla Venäjän toimituksiin liittyvien materiaalien hankintoja, kunnes pakotteiden soveltamisala ja vaikutukset toimitusmahdollisuuksiin ovat selvinneet.

Ukrainan tilanteen vaikutukset Venäjän liiketoimintamahdollisuuksiin ja talouden yleiseen kehittymiseen ovat niin epäselviä, että yhtiö peruu tilinpäätöksen yhteydessä antamansa näkymän tilikaudelle 2022. Uusi näkymä julkaistaan, kun tilanteen kehittymisen vaikutukset voidaan riittävän luotettavasti arvioida.