Ajankohtaista

KESLA-traktorin metsäperävaunuihin lisää kantavuutta

KESLA-traktorin metsäperävaunut ovat olleet vuosikymmenten ajan tunnettuja kestävyydestään. Kestävyyttä on testattu pitkän aikaa laajasti ja vaunujen kantavuuksia on korotettu testitulosten mukaisesti. Vaunuihin on saatavana myös viimeisimpien vaatimusten mukainen tyyppihyväksyntä, joka mahdollistaa tieliikennekäytön kaikissa EU-maissa ja useimmissa EU:n lähimaissa.

KESLA-traktorin metsäperävaunun yksipalkkirakenne tekee kärrystä paitsi kevyen ja hyvin liikuteltavan, myös erittäin kestävän. Nykyisin runkopalkki on reilu, kooltaan 200 * 200 mm. Jo vuosien ajan tiedossa on ollut, että Keslan vaunujen todellinen kantavuus on selkeästi ilmoitettua parempi. Kesla sai vaunujen kestävyyden testauksesta tuloksia viime vuonna ja nyt kantavuudet on nostettu testitulosten perusteella ylemmiksi.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Esimerkiksi malliston pienimmän 104-vaunun kantavuus on nyt aiemman yhdeksän tonnin sijaan kymmenen tonnia, kertoo liiketoimintajohtaja Janne Sinkkonen. - Kantavuudella tarkoitetaan kuormaa, joka vaunuun voidaan lastata.

Kantavuusmuutoksen yhteydessä myös kuormatiloja on suurennettu hiukan. Esimerkiksi malliston pienimpien mallien – KESLA 104 ja 114HD:n – kuormatilan ala on lisääntynyt 2,0 m2:sta 2,4 m2:iin ja KESLA 124H/HD-mallien kuormatila puolestaan 2.6 neliömetristä 2.7 neliömetriin. Sen sijaan suurimman 144-vaunun kuormatilan ala pysyy ennallaan markkinoiden suurimpana ollen 3,2 m2. Kantavuus 144-vaunussa on kuitenkin noussut 12 tonnista 14 tonniin.

Muutokset koskevat uusia, tilattuja tuotteita.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Koko KESLA-metsäperävaunumallistoon on saatavana nyt myös bioenergialaidat, mitkä lisäävät vaunun käyttömahdollisuuksia.

Yhtenäinen tyyppihyväksyntä traktorin metsäperävaunuille

Kaikkiin tämän hetken KESLA-traktorin metsäperävaunuihin on saatavilla toukokuusta 2020 alkaen EU:n puiteasetuksen 167/2013 mukainen tyyppihyväksyntä. Tyyppihyväksyntää varten vaunun pitää olla varustettu 2-piirisillä 4-pyöräjarruilla, vaatimusten mukaisilla valoilla ja heijastimilla sekä tietyn kokoisilla renkailla. Tyyppihyväksytyn vaunun tunnistaa tyyppihyväksyntäkilvestä. Hyväksyntä on voimassa EU-maissa ja EU:n naapurimaissa, jotka noudattavat säädöstä. Tyyppihyväksytyn vaunun maksiminopeus julkisilla teillä on 30 km/h.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy