Metsäkoneurakointi

Kesla tuo pienimpiin traktorin metsäperävaunuihin napavedon

Kesla Oyj on suomalainen autonostureiden, puunkorjuulaitteiden ja traktoripohjaisten metsä- ja materiaalinkäsittelylaitteiden valmistaja, jolla on pitkät ja perinteikkäät juuret erityisesti traktoripohjaisten työkoneiden valmistajana aina 1960-luvulta lähtien. Nyt yritys tuo markkinoille vahvan napavedon myös pienimpiin, 10 tonnin metsäperävaunuihin.

KESLA 114 on Kesla metsäperävaunumalliston pienimpiä perävaunuja ja sen kantavuus on 10 tonnia. Perävaunumallia on aiemmin saanut vain hydraulisella rullavedolla (HD), mutta nyt sitä saa sekä H-versiona (vetämätön, mahdollista jälkivarustella HD-vedolla) että ND-versiona (napavedolla).

Napavedollisen vaunun renkaat voidaan varustaa ketjuin

ND-vedolla tarkoitetaan vahvaa napavetoa. Kun HD-veto on tarkoitettu satunnaiseen käyttöön ja kevyempään vedontarpeeseen, on ND-veto puolestaan tarkoitettu pidempiaikaiseen, vaativaan käyttöön. KESLA 114ND-vaunun vetomoottorit tulevat takapyöriin. 114ND-vaunun napaveto on suunniteltu keskikokoluokan traktoreita silmällä pitäen ja jo 70 l/min 190 bar saadaan jo hyvää vetoapua.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Vetojärjestelmään on yhdistetty tasauspyörästön lukko, joka on jatkuvasti päällä. Tasauspyörästön avulla saadaan varmistettua molempien pyörien pyöriminen ja siten varmistetaan hyvä vetoteho.

Vetovoimaa 114ND-vaunussa on parhaimmillaan 1,6 tn ja maksiminopeus tuolloin 5 km/h. Rullavedossa vastaavat lukemat ovat 1,4 tn ja 2 km/h.

Napavetoa ohjataan traktorin hydrauliikalla, mutta syksyllä markkinoille on tulossa ajovent-tiili sähköiseen vedon hallintaan.

KESLA 114ND-vaunussa on 500/50R17-renkaat ja vetävissä takarenkaissa on mahdollista käyttää myös ketjuja. Lisäksi 114ND-vaunuun on saatavana runsas määrä varusteita mukaan lukien levypankot.

H-malliin rullaveto on mahdollista lisätä jälkikäteen

H-versioon rullaveto on mahdollista lisätä jälkikäteen. Myös tähän edulliseen H-versioon voi asentaa ison 300-sarjan kuormaimen (KESLA 305/T tai 314/T, ulottuvuus 6,9-8,7 m).

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

KESLA 114H ja 114ND ovat nyt myyntivalmiita. Kotimaassa KESLA-traktorivarusteet, niiden varaosat ja huolto löytyvät AGCO Suomen pisteistä.