Metsäkoneurakointi

KESLA forestCOMBI lisää metsäperävaunun käyttötapoja

Suomalainen traktorivarustevalmistaja Kesla Oyj tuo markkinoille metsäperävaunuun tarkoitetun bioenergialavan. Lava on lisävaruste, joka on tarvittaessa irrotettavissa helposti. Lavan tilavuus on 23 m³ ja se on varustettu hydraulisella perälaudalla ja kipillä. Lavan avulla metsäperävaunun käyttöä voidaan lisätä erityisesti metsän ulkopuolella.

Kesla on jo aiemmin tuonut esille laajenevia käyttökohteita sen valmistamille traktorin metsävarusteille, erityisesti kuormaimille. Nyt käyttökohteet laajenevat entisestään, sillä yritys tuo markkinoille uuden metsäperävaunujen lisävarusteen, KESLA forestCOMBI -bioenergialavan. Lava sopii mm. energiapuun, hakkeen, rehun tai lumen ajoon. Lava on varustettu myös hydraulisella perälaudalla ja kipillä, joten kuorman tyhjentäminen onnistuu kätevästi traktorin hytistä käsin.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Koska kyseessä on metsäperävaunun lisävaruste, lavassa voidaan hyödyntää kaikkia metsäperävaunun ominaisuuksia ja varusteita ml. aisaohjausta tai vetoa.

Asennus metsäperävaunun pankoille

KESLA forestCOMBI asennetaan metsäperävaunun pankoille.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- KESLA forestCOMBI-lavan säilytys onnistuu kätevästi, sen tukijalkojen varassa, kertoo tuotepäällikkö Aappo Hyttinen.

Kun lava halutaan ottaa käyttöön, perävaunun tolpat irrotetaan ja perävaunu ajetaan lavan alle. Lava lasketaan laskusylinterien avulla pankkojen päälle.

Lavan siirtäminen pois on yhtä helppoa. Perävaunu lavoineen ajetaan säilytyspaikalle, tukijalat avataan ja lava nostetaan sylinterien avulla seisovaan asentoon, jonka jälkeen tukijalat lukitaan ja perävaunun voi ajaa pois.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Kotimaista tuotantoa

KESLA forestCOMBI on alihankkijan toteuttama, kotimainen tuote. Sen saa KESLA 144-sarjan metsäperävaunuihin ja sitä myyvät – samoin kuin KESLA-traktorivarusteita - AGCO Suomen pisteet ympäri maan.