Ajankohtaista

Cargotecin ja Konecranesin fuusio peruuntui

Cargotec

Cargotec Oyj tiedottaa, että sen sulautuminen Konecranesin kanssa peruuntuu, koska Yhdistyneen Kuningaskunnan kilpailuviranomainen CMA on estänyt sen.

"CMA:n tänään antaman lopullisen raportin (Final Report) mukaan tarjotut  toimenpiteet – jotka olisivat poistaneet yhtiöiden päällekkäiset liiketoiminnot ja jotka Euroopan komissio on hyväksynyt – eivät olleet riittäviä CMA:n esittämien kilpailuhuolien lieventämiseksi. Näin ollen suunniteltua sulautumista Cargotecin ja Konecranesin välillä ei voida panna täytäntöön. Suunnitellun sulautumisen toteutuminen olisi edellyttänyt kaikkien asianmukaisten kilpailuviranomaisten hyväksyntää. Tästä johtuen Cargotec ja Konecranes ovat tänään sopineet peruuttavansa suunnitellun sulautumisen."

CMA:n kielteisen raportin perusteella Cargotecin ja Konecranesin
hallitukset ovat näin ollen päättäneet, että on Cargotecin ja
Konecranesin sekä molempien yhtiöiden osakkeenomistajien parhaan edun
mukaista peruuttaa sulautuminen. 

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Cargotecin hallitus on vakuuttunut siitä, että sulautuminen olisi luonut huomattavaa arvoa sekä koko teollisuudenalalle että osakkeenomistajille parantamalla kestävää materiaalivirtaa. Yhdistyminen olisi luonut vahvan eurooppalaisen yhtiön nopeuttamalla yhteistä innovaatiokykyä kilpailua haittaamatta. Olemme tehneet kaiken mahdollisen sulautumisen toteuttamiseksi ja olemme pettyneitä, että sulautumissuunnitelmista oli luovuttava. Pitkän ja
laajan lupaprosessin ja sulautumisen valmistelun jälkeen on aika siirtää fokus Cargotecin strategian toteuttamiseen ja omiin arvonluontimahdollisuuksiin, hallituksen puheenjohtaja Ilkka Herlin Cargotecilta toteaa yhtiön tiedotteessa.

Cargotec ja Konecranes lopettavat välittömästi sulautumisvalmistelut ja jatkavat toimintojaan erikseen itsenäisinä yhtiöinä.