Kuljetus

Maerskilta ennätystilaus Volvon sähkökuorma-autoista

Volvo VNR Electric

Volvo Trucks on saanut Pohjois-Amerikassa 110 Volvo VNR Electric -kuorma-auton tilauksen maailmanlaajuiselta logistiikkayhtiö Maerskilta. Kauppa täydentää aiempaa 16 saman ajoneuvomallin tilausta ja on tähän mennessä suurin yksittäinen Volvon sähkökuorma-autojen kaupallinen tilaus.

Tilauksen teki Maersk Groupiin kuuluva Performance Team ja se tarkoittaa, että heidän käyttöönsä tulee yhteensä 126 sähkökuorma-autoa. Ensimmäiset sähkökuorma-autot otetaan käyttöön vuoden 2022 toisella neljänneksellä. Kaikki 126 sähkökuorma-autoa on tarkoitus ottaa käyttöön vuoden 2023 ensimmäiseen vuosineljännekseen mennessä.

- Volvo Trucks on innoissaan voidessaan jatkaa yhteistyötä Maerskin kanssa sen kaluston kestävyystavoitteiden saavuttamiseksi ja olla keskeisessä roolissa organisaation jatkuvissa skaalautuvissa investoinneissa sähköisiin ratkaisuihin, sanoo Peter Voorhoeve, Volvo Trucksin Pohjois-Amerikan johtaja.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Luokan 8 sähkökuorma-autoja käytetään Kaliforniassa erilaisiin kuljetustehtäviin, jotka palvelevat satamien ja varastojen jakelureittejä.

Volvo VNR Electricin toimintasäde on jopa 440 km ja akkukapasiteetti jopa 565 kWh. Kuorma-auto voidaan ladata 80-prosenttisesti 90 minuutissa kuuden akun paketilla ja 60 minuutissa neljän akun versiolla. Volvo VNR Electric valmistetaan Volvo Trucksin New River Valleyn tehtaalla Virginiassa, joka on eksklusiivinen Volvo-kuorma-autojen valmistaja Pohjois-Amerikassa.

Volvo VNR Electric

50 % myynnistä sähköisiä vuoteen 2030 mennessä

Volvo Trucks on asettanut maailmanlaajuisesti kunnianhimoisen tavoitteen, että vuoteen 2030 mennessä 50 % kaikista sen myymistä kuorma-autoista on sähköisiä.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Olemme päättäneet johtaa kuljetusalan sähköistä muutosta. Volyymit ovat edelleen alhaiset, mutta näemme nopeasti kasvavan kiinnostuksen Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja myös muualla maailmassa. Vuonna 2021 saimme tilauksia, mukaan lukien aiesopimukset, yli 1 100 kuorma-autolle yli 20 maassa. Sähköisten, päästöttömien kuljetusten tarjoamisesta on selvästi muodostumassa keskeinen kilpailuetu, sanoo Roger Alm, Volvo Trucksin johtaja.

Volvo Trucks oli raskaiden sähkökuorma-autojen markkinajohtaja vuonna 2021 Euroopassa 42 %:n markkinaosuudella, ja sillä on johtava asema myös Pohjois-Amerikassa. Volvo Trucksilla on tänä vuonna tuotannossa yhteensä kuusi sähkökuorma-automallia, ja sillä on maailmanlaajuisesti kuorma-autoteollisuuden täydellisin sähköinen mallisto, joka kattaa kaiken kaupunkijakelusta ja jätteenkäsittelystä kaupunkimaansiirron tehtäviin ja alueellisiin kuljetuksiin.

Volvo VNR Electric