Kuljetus

Kotkaan avautuu Kaakkois-Suomen ensimmäinen nesteytetyn kaasun tankkausasema

Gasum kaasutankkausasema.
Gasum kaasutankkausasema. Kuva: Gasum

Energiayhtiö Gasum avaa huhtikuussa Kaakkois-Suomen ensimmäisen nesteytetyn kaasun tankkausaseman Kotkassa. Uusi asema sijaitsee vilkkaan valtatie 7:n läheisyydessä ja se vahvistaa tankkausasemakapasiteettia tärkeässä satamakaupungissa. Asema on erinomainen lisä kaakkoissuomalaisille kaasuautoilijoille ja se palvelee sekä henkilöliikennettä että raskasta liikennettä.

Gasumin uusin kaasutankkausasema avautuu huhtikuussa Kotkaan, osoitteeseen Jylpyntie 38. Nesteytetyn kaasun verkosto laajenee tämän lisäyksen myötä tärkeään satamakaupunkiin. Kotkan satama on Suomen suurin vientisatama, jonka myötä alue on logistisesti erittäin tärkeä.
Uusi asema sijaitsee erinomaisella sijainnilla sataman tuloväylällä ja se palvelee sekä henkilöautoilijoita että logistiikka- ja kuljetusyhtiöiden kuorma-autoja. Asema on Kaakkois-Suomen ensimmäinen nesteytettyä biokaasua ja toinen Kotkassa sijaitseva paineistettua biokaasua tarjoava asema.

Tankkausasemaverkostoa laajennetaan tulevaisuuden tarpeita silmällä pitäen

Vähäpäästöisen nesteytetyn biokaasun (LBG) kysyntä on rajussa nosteessa koko Euroopassa. Vuonna 2020 liikenteessä oli jo yli 15 000 LBG-ajoneuvoa ja määrän on arvioitu kasvavan voimakkaasti. Gasum edistää siirtymää vähäpäästöiseen yhteiskuntaan tarjoamalla logistiikkayhtiöille ja kuluttajille mahdollisuuksia vaihtaa perinteisiä fossiilisia polttoaineita vähäpäästöisimpiin vaihtoehtoihin, kuten maakaasuun tai täysin uusiutuvaan biokaasuun.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Kotkan uusi asema on merkittävä lisäys kasvavaan pohjoismaiseen liikennekaasun tankkausasemaverkostoomme. Kotkan satama-alue on logistisesti erittäin tärkeä ja vahvistamalla tankkauskapasiteettiamme Kaakkois-Suomessa autamme yhä useampaa logistiikkatoimijaa saavuttamaan päästötavoitteensa siirtymällä puhtaisiin ja kustannustehokkaisiin polttoaineisiin, sanoo Gasumin liikenneyksikön Suomen maajohtaja Olli Paasio.

Olli Paasio
Olli Paasio. Kuva: Gasum, Tomi Parkkonen

Bio- ja maakaasu ovat kustannustehokkaita tapoja vähentää liikenteen päästöjä. Biokaasun avulla koko elinkaaren aikaisia kasvihuonekaasupäästöjä on mahdollista leikata jopa 90 % verrattuna perinteisiin fossiilisiin polttoaineisiin ja maakaasun kohdalla päästöt ovat yli 20 % pienemmät. Gasumin myymästä liikennekaasusta yli 90 % on uusiutuvaa biokaasua.

- Kehitämme jatkuvasti tankkausasemaverkostoamme, jotta vastaisimme tulevaisuuden energia- ja päästövähennystarpeisiin entistäkin paremmin. Kotkan Keltakallion aseman kapasiteetin laajentaminen vuonna 2021 ja Jylpyntien uusi tankkausasema ovat tästä työstä erinomaisia esimerkkejä, Olli Paasio sanoo.

EU:n väylä- ja liikennehankkeiden Verkkojen Eurooppa (Connecting Europe Facility) -hanke on tukenut LNG-tankkausaseman rakentamista Kotkan Jylppyyn.