Kuljetus

Maailman pohjoisin kaasutankkausasema Rovaniemelle

Gasum on aloittanut kaasuntankkausaseman rakennustyöt Rovaniemellä. Asema avautuu arviolta alkukesästä 2024. Rovaniemen aseman myötä vähäpäästöiset kuljetukset biokaasulla ovat mahdollisia valtaosassa Suomea. Asema on ollut jo pitkään erittäin toivottu myös henkilöautoilijoiden keskuudessa Lapin matkailun näkökulmasta.

Gasum kaasutankkausasema

Rovaniemen asema on tärkeä laajennus Gasumin liikennekaasun jakeluverkostoon Pohjois-Suomessa ja erityisesti Lapin alueella. Pohjois-Suomen asemat mahdollistavat vähäpäästöiset kuljetukset kaasurekoilla ja -kuorma-autoilla yhä kasvavalle joukolle logistiikkayrityksiä.

- Rovaniemen aseman valmistuttua biokaasun käyttö raskaissa kuljetuksissa on jo mahdollista valtaosassa Suomea. Tavoitteenamme on mahdollistaa kuljetukset biokaasulla kaikilla runkoliikenteen reiteillä Suomessa ja Ruotsissa. Tavaraliikenteen näkökulmasta Rovaniemi on keskeisellä paikalla niin Lapin liikenteen, kuin koko Suomenkin kuljetusten osalta, toteaa Gasumin Suomen liikenteen liiketoimintajohtaja Juho Kurra.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Rovaniemen asema on valmistuttuaan maailman pohjoisin nesteytettyä kaasua myyvä tankkausasema. Gasum avasi hiljattain toiseksi pohjoisimman asemansa Keminmaalle.

Rovaniemen asemalla myydään sekä nesteytettyä että paineistettua kaasua, joten se palvelee raskaan liikenteen lisäksi myös henkilöautoja. Rovaniemi on ollut pitkään hyvin toivottu sijainti kaasuntankkausasemalle henkilöautoilijoiden keskuudessa. Asema helpottaa kaasuautolla kulkemista Lapin hiihtokeskuksiin.

Uuden aseman tontti sijaitsee osoitteessa Energiakatu 5 Rovaniemen Teollisuuskylän alueella E75-tien läheisyydessä Rovaniemen keskustan eteläpuolella. Sijainti palvelee erinomaisesti sekä pohjoisen että etelän suuntaan kulkevaa liikennettä.

Päästövähennys 90 prosenttia

Liikennekaasu on kustannustehokas polttoaine raskaan liikenteen käyttöön ja sen avulla kuljetusyritykset voivat leikata päästöjään jo tänään. Logistiikka- ja kuljetusyhtiöt ovat avainasemassa Suomen tieliikennepäästöjen leikkaamisessa ajomatkojen ollessa pidempiä ja päästöjen moninkertaisesti suurempia henkilöautoihin verrattuna.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Lähes 100 prosenttia Gasumin Suomessa myymästä liikennekaasusta kaikille ajoneuvosegmenteille on biokaasua, jonka koko elinkaaren aikaiset päästöt ovat keskimäärin 90 prosenttia pienemmät perinteisiin fossiilisiin polttoaineisiin verrattuna.

Gasumin strateginen tavoite on tuoda vuoteen 2027 mennessä pohjoismaisille markkinoille seitsemän terawattituntia (TWh) uusiutuvaa kaasua vuodessa. Se tarkoittaisi vuosittaista 1,8 miljoonan hiilidioksiditonnin päästövähennystä.