Puutavara-autoilu

Metsäalan Kuljetusyrittäjät ry palkitsi Vuoden 2022 Kuljetusyrityksen Oulussa

Vuoden kuljetusyritys 2022
Palkintoseremonioissa vasemmalta oikealle MKY ry:n puheenjohtaja Jarkko Vartiamäki, palkitut Pekka, Juho ja Juha Tauriainen sekä MKY ry:n toiminnanjohtaja Kari Palojärvi.

Juha ja Pekka Tauriainen Oy:llä on pitkät puunajo perinteet vuodesta 1951 asti. Omistajina ovat tällä hetkellä veljekset Juha ja Pekka. Toimintaan osallistuu myös Pekan poika Juho, jo siis kolmannessa sukupolvessa. Yrityksessä on keskitytty täysin raakapuun kuljettamiseen. Asiakkaana on ollut vuodesta 1992 Stora Enso Oyj (Veitsiluoto Oyj).

Kalustomäärä yrityksellä on säilynyt samalla tasolla jo vuosikymmeniä. Liikevaihdot ja tehokkuus sen sijaan ovat kasvaneet merkittävästi; kokemus, osaaminen ja harkinta näkyy myös yrityksen talousluvuissa positiivisesti. Metsäalan kuljetusyrityksistä valtaosa on yhtä, kahta tai kolmea yhdistelmää pyörittäviä ja tässä valtavirrassa Juha ja Pekka Tauriainen Oy on esimerkillinen toimija. Heidän pääasiallinen toiminta-alueensa on ollut Koillismaa ja tietenkin etenkin kotipitäjä Taivalkoski.

Juha ja Pekka Tauriaiselle on tärkeää asiakkaan tyytyväisyys, toimintavarmuus ja sovituista aikatauluista kiinni pitäminen. He ovat osakkaina Iijoki Trans Oy:ssä, joka laaja-alaisesti hoitaa Stora Enso Oyj:n kuljetuksia Taivalkoskelta aina rannikolle, Oulun seudulle asti. Juha Tauriainen on Iijoki Trans Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Aktiivisuus ja halu kehittämiseen ja yrittäjien välisen yhteistyön lisäämiseen ovat leimaa antavia tekijöitä vuoden kuljetusyrityksen toiminnassa. Tärkeintä yritystoiminnan kannalta on toiminta Iijoki Trans Oy:ssä! Yhdistystoiminnassa yrityksen edustajia on ollut mm. Metsäalan Kuljetusyrittäjät ry:n hallituksessa ja monissa SKAL organisaatioiden tehtävissä. Pekka oli myös aikoinaan Taivalkosken metsäoppilaitoksen ammattitutkinnon vastaanottajan toimessa.

- Kaiken lisäksi Juha ja Pekka ovat positiivisia kunnon äijiä, toiminnanjohtaja Kari Palojärvi päätti juhlapuheensa Oulussa 2.4.2022.

Lue myös yritysesittely: Metsäalan kuljetusyrittäjien Vuoden kuljetusyritys: J&P Tauriainen Oy Taivalkoskelta - Laajentaminen ei ole houkuttanut