Metsäteollisuus

Metsä Groupin Joutsenon tehtaat valmistautuvat vuoden 2022 huoltoseisokkiin

Metsä Fibre Joutseno

Metsä Groupin Joutsenon tehtailla pidetään vuosihuoltoseisokki viikoilla 18−21. Tuotannon pysäytys aloitetaan osastoittain Metsä Fibrellä perjantaina 6.5.2022. Metsä Boardilla vuosihuoltoseisokki ajoittuu ajalle 15.–21.5.2022. Seisokin aikana tehtailla tehdään tarvittavia huolto-, puhdistus- ja kunnossapitotöitä.

- Säännölliset vuosihuoltoseisokit ovat keskeisessä roolissa, sillä niiden avulla varmistamme tehtaiden turvallisen ja tehokkaan toiminnan. Turvallisuus on vuosihuoltoseisokin ykkösasia. Tavoitteenamme on varmistaa kattavien ennakoivien toimenpiteiden ja turvallisuusohjeiden avulla sekä oman henkilöstömme että yhteistyökumppaneidemme turvallisuus, toteavat sellutehtaan tehtaanjohtaja Olli Kokki, Metsä Fibre sekä BCTMP-tehtaan tehtaanjohtaja Toni Tahvanainen, Metsä Board.

- Olemme siirtyneet Joutsenon sellutehtaalla suunnitellusti pidempään vuosihuoltoseisokkiväliin, ja viimeisin vuosihuoltoseisokki pidettiin vuonna 2020. Tämän vuoden huoltoseisokissa teemme mittavia soodakattilan uudistustöitä, ja niiden vuoksi seisokki on kestoltaan pidempi, Kokki jatkaa.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Vuosihuoltoseisokin aikana Joutsenon tehdasalueella työskentelee oman henkilöstön lisäksi noin 1 200 yhteistyökumppanin edustajaa. Yleisten turvallisuusohjeiden ohella vuosihuoltoseisokissa noudatetaan tänäkin vuonna kattavia korona-ajan erityisohjeita.

- Noudatamme Metsä Groupissa tarkkoja hygienia- ja maskiohjeita ja turvavälejä, vältämme lähikontakteja sekä painotamme ainoastaan täysin oireettomana työskentelyä. Huoltoseisokkiin osallistuvat yritykset laativat ja toimittavat etukäteen suunnitelman yrityksen koronavarotoimista. Tehdasalueen kulkureiteissä, sosiaali- ja ruokailutiloissa sekä osastokohtaisten työmaiden järjestelyissä on niin ikään huomioitu lähikontaktien minimointi ja muut koronavarotoimet. Varmistamme terveysturvallisuutta myös koronatestausten avulla, ja sekä omalta henkilöstöltä että ulkopuolelta tulevilta seisokkityöntekijöiltä vaaditaan negatiivinen koronatestitulos ennen tehdasalueelle pääsyä, tehtaanjohtaja Toni Tahvanainen kertoo.