Metsäteollisuus

Metsä Groupin Rauman sellutehtaalla valmistaudutaan huoltoseisokkiin

Rauman sellutehdas

Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Fibren Rauman sellutehtaalla pidetään vuosihuoltoseisokki viikolla 23. Tuotannon pysäytys aloitetaan osastoittain perjantaina 3.6.2022. Seisokin aikana tehtaalla tehdään tarvittavia huolto-, puhdistus- ja kunnossapitotöitä sekä asennuksia, joilla tehostetaan tehdasintegraatin sisäistä toimintaa. Tehtaan uudelleenkäynnistys aloitetaan maanantaina 13.6.2022.

- Säännölliset vuosihuoltoseisokit ovat keskeisessä roolissa, sillä niiden avulla varmistamme tehtaiden turvallisen ja tehokkaan toiminnan. Turvallisuus on vuosihuoltoseisokin ykkösasia. Tavoitteenamme on varmistaa kattavien ennakoivien toimenpiteiden ja turvallisuusohjeiden avulla sekä oman henkilöstömme että yhteistyökumppaneidemme turvallisuus, toteaa tehtaanjohtaja Janne Rantanen.

Vuosihuoltoseisokin aikana Rauman tehdasalueella työskentelee oman henkilöstön lisäksi noin 900 yhteistyökumppanin edustajaa. Vaikka koronarajoituksia on purettu, on terveysturvallisuus huomioitu myös vuosihuoltoseisokin valmisteluissa.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Korostamme edelleen hyvän käsihygienian merkitystä, ja painotamme ainoastaan täysin oireettomana työskentelyä. Tehdasalueen sosiaali- ja ruokailutiloissa, kulkureiteissä sekä osastokohtaisissa työmaissa on huomioitu aluekohtaiset rajaukset. Jos tehtaalla ilmenee koronatapauksia, kartoitamme mahdolliset altistuneet. Seuraamme aktiivisesti koronatilannetta, ja olemme varautuneet lisäämään koronatestausta- ja rajoituksia, jos tilanne niin vaatii, Rantanen kertoo.