Kuljetus

Volvo Trucks tuo fossiilivapaan teräksen kuorma-autoihin ensimmäisenä maailmassa

electric Volvo Truck

Maailman ensimmäisenä kuorma-autonvalmistajana Volvo tuo nyt fossiilivapaan teräksen kuorma-autoihinsa. Teräksen valmistaa ruotsalainen teräsyhtiö SSAB, ja se tulee ensimmäisenä raskaisiin sähkökäyttöisiin Volvo-kuorma-autoihin.

SSAB:n teräs valmistetaan täysin uudella vetyyn perustuvalla teknologialla. Sillä on paljon pienempi ilmastovaikutus kuin perinteisesti tuotetulla teräksellä. Teräksen pienimuotoinen käyttöönotto Volvon raskaissa sähkökuorma-autoissa alkaa vuoden 2022 kolmannella neljänneksellä.

- Lisäämme fossiilivapaiden materiaalien käyttöä kaikissa kuorma-autoissamme, jotta niiden päästöt eivät jää nollaksi vain käytön aikana – vaan myös materiaalien osalta, kertoo Jessica Sandström, Volvo Trucksin Senior Vice President Product Management.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Ensimmäistä vedyllä valmistettua terästä käytetään kuorma-auton runkorakenteessa, johon kaikki muut pääkomponentit asennetaan. Fossiilivapaan teräksen saatavuuden lisääntyessä se otetaan käyttöön myös kuorma-auton muihin osiin.

Jessica Sandström, Volvo Trucksin Senior Vice President Product Management
Jessica Sandström.

90 % Volvon kuorma-autosta voidaan kierrättää

Nykyään noin 30 % uuden Volvo-kuorma-auton materiaaleista on peräisin kierrätetyistä materiaaleista. Ja jopa 90 % kuorma-autosta voidaan kierrättää sen käyttöiän lopussa.

- Pyrimme jatkuvasti pienentämään ilmastojalanjälkeämme. Olemme myös menossa kohti suurempaa kierrätysastetta sekä toiminnassamme että kuorma-autoissamme, Jessica Sandström sanoo.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Volvo Group on tehnyt yhteistyötä SSAB:n kanssa fossiilivapaasta teräksestä vuodesta 2021 lähtien. Ensimmäinen ajoneuvo, fossiilivapaasta teräksestä valmistettu maansiirtokone, esiteltiin lokakuussa 2021. Fossiilivapaa teräs täydentää Volvon kuorma-autoissa käytettyä perinteistä ja kierrätettyä terästä.

Volvo Trucks on sitoutunut Pariisin sopimukseen ja saavuttamaan arvoketjussaan kasvihuonekaasupäästöttömyyden viimeistään vuoteen 2040 mennessä.

Volvo Trucks sähkökuorma-auto