Kuljetus

Scania toimittaa Einridelle 110 täyssähköistä Scania kuorma-autoa

Täyssähköinen Scania kuorma-auto

110 täyssähköistä kuorma-autoa on Scanian suurin yksittäinen sähköajonneuvojen toimitus Euroopassa.

Ruotsalainen kuljetusteknologioita kehittävä yritys Einride ja Scania ovat tehneet sopimuksen 110 Scanian täyssähkökuorma-auton toimituksesta.

Ruotsalainen kuljetusteknologioita kehittävä Einride on johtava kuljetus- ja logistiikka-alan digitalisaation, sähköisten ratkaisuiden ja autonomisuuden kehittäjä. Einridellä on jo nyt yksi Euroopan suurimpia sähköisten kuorma-autojen kalustoja. Yhteistyö Scanian kanssa laajentaa Einriden kalustoa edelleen. Scanian toimitukset alkavat vuoden 2022 toisella puoliskolla.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Tuleva kalusto varustellaan Einriden vaatimusten mukaisesti ja niihin tullaan integroimaan Einriden logistiikkaohjelmisto Saga. Ohjelmiston avulla logistiset toiminnot pystytään optimoimaan ja sähköistämään. Saga-ohjelmiston tuottama tieto yhdistetään edelleen Scanian järjestelmiin tulevaisuuden yhteistyön ja tuotekehityksen tarpeisiin.

- Odotamme innolla uutta yhteistyötämme, joka auttaa meitä laajentumissuunnitelmissamme Euroopan markkinoilla. Nämä 110 kuorma-autoa tuovat merkittävän lisän kalustoomme. Kun yhdistämme voimamme Scanian kaltaisen edelläkävijän kanssa, pystymme tulevaisuudessa tarjoamaan aivan uudenlaisia mahdollisuuksia globaaleille asiakkaillemme, kertoo Ellen Kugelberg, Chief Product Officer, Einride.

Einriden kanssa sovittu kauppa on suurin yksittäinen sähköisten ajoneuvojen toimitus Scanialle Euroopassa. Sopimus on alkua pitkäaikaiselle yhteistyölle sähköisten kuljetusten kehittämiseksi.

- Meillä on samanlaiset tavoitteet raskaiden kuljetusten päästöjen vähentämiseksi. On ollut palkitsevaa työskennellä yhdessä Einriden kanssa tulevaisuuden digitaalisten ja sähköisten kuljetusratkaisujen parissa ja tämä koko alan kestävää kehitystä edistävä työ nyt edelleen syvenee, kertoo Fredrik Allard, Head of E-Mobility, Scania.

Scanian 110 sähkökuorma-autoa toimitetaan Einridelle Eurooppaan loppuvuoden 2022 aikana ja 2023 alussa.