Metsäkoneurakointi

Uusi Ponsse Scorpion Giant - voimaa monenlaisiin olosuhteisiin

Ponsse Scorpion Giant

PONSSE Scorpion Giant on jättiläinen vain tuottavuudeltaan ja voimaltaan. Uutuusharvesteri täydentää vuonna 2021 täysin uudistettua Scorpion-tuoteperhettä. Asiakastarpeita kuunnellen Scorpion Giant on kehitetty vetovoimaltaan liikkumaan ketterästi haastavissakin olosuhteissa, kuten lumessa, jyrkissä rinteissä ja pehmeillä mailla. Scorpion Giantin uusi C50+ -nosturi on myös nostovoimaltaan omaa luokkaansa isojen runkojen käsittelyssä.

- Vaikka Giant on Scorpion-tuoteperheen voimakkain harvesteri, täytyy silti muistaa, että Bear on kaikista harvestereistamme voimakkain. Scorpion Giantin ehdottomin vahvuus on sen monikäyttöisyys, sitä voidaan hyödyntää monenlaisilla työmailla, koska siihen soveltuu yhtä hyvin PONSSE H6-, H7-, H7HD Euca- tai H8 -harvesteripää, Mattila täsmentää.

Ainutlaatuinen ergonomia

Ohjaamon ergonomia ja käytettävyys ovat olleet Ponssen tuotekehityksen kantavia teemoja viime vuosina turvallisuuden kehityksen rinnalla. PONSSE Scorpion Giantissa on yksiosainen etuikkuna, joka yltää ohjaamon katolle saakka tarjoten entistäkin paremman näkyvyyden ja turvallisen työskentelyn kaikenlaisissa olosuhteissa. Ohjaamon työtila on käytännöllinen, ja hiljainen maisemakonttori on kehitetty kuljettajien viihtyvyyttä ja jaksamista ajatellen.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Scorpion Giant sisältää Scorpion-tuoteperheestä tuttuja edelleen kehitettyjä ratkaisuja. Niitä ovat suurempi koneen vetovoima ja entis­tä voimakkaampi C50+-nosturi, joka haarukkapuominsa ansiosta tarjoaa erinomaisen näkyvyyden hakkuutyömaalle. Scorpion Giantista löytyy muista Scorpion-malleista tutuksi tulleet uniikit aktiiviset levellointi- ja vakautusjärjestel­mät. Scorpion Giant on saatavilla pitkälle kehitetyl­lä nykyaikaisella Opti 5G -järjestelmällä ja Opti 8 -kosketus-näyttötietokoneella.

PONSSE Opti 5G -tietojärjestelmä on markkinoiden nykyaikaisin

PONSSE Opti 5G -tietojärjestelmä on markkinoiden nykyaikaisin. Se vie sujuvuutensa ja nopeutensa ansiosta tietojärjestelmien käyttökokemuksen täysin uudelle tasolle. Voimakas C50+-nosturi yhdistettynä Opti 5G -tietojärjestel­mään mahdollistaa uuden tavan hallita nosturia ja tehostaa työskentelyä PONSSE Harvester Active Cranen avulla. Harvester Active Cranen avulla kuljettaja ohjaa nosturin yksittäisten toimintojen sijasta suoraan harvesteripään liikettä, jolloin kuljettaja voi keskittyä nosturityöskente­lyn sijaan puun prosessointiin.

Optiona saatava Harvester Active Crane edellyttää Opti 5G -ohjausjärjestelmää, joka on tällä hetkellä saatavilla Scorpion-tuoteperheen harvesterille tietyillä markkina-alueilla. Harvester Active Cranen saatavuus laajenee jatkossa muihin konemalleihin ja markkina-alueille.

PONSSE H8 - uuden sukupolven harvesteripää

Uudessa PONSSE H8 -harvesteripäässä on voimakas syöttö, vahva ote sekä vankka, mutta ketterä runko. Sahakotelon alue on entistä avarampi, minkä ansiosta se soveltuu entistä paremmin myös puustolle, jossa tyvilaajentuma on suurta. Harvesteripää sopii tuoteperheen vahvimpiin PONSSE Ergo-, Scorpion Giant- ja Bear -harvestereihin. Ponssen kehittämän ja valmistaman Opti-ohjausautomaation automaattiset ominaisuudet ohjaavat rungon syöttönopeutta ja sahan liikettä puun halkaisijan mukaan sekä takaavat nopean ja tarkan katkonnan. Active Speed -toiminnon avulla harvesteripään toiminnan nopeutta voidaan säätää puulajien ja runkojen halkaisijan perusteella. Työ uutuustoiminnolla varustetulla H8-harvesteripäällä sujuu tuottavasti ja sujuvasti, olivatpa puut minkä kokoisia tahansa.