Puutavara-autoilu

Riku Haikola: Auton ehostamisesta intoa työhön

Reisjärvinen Riku Haikola on ajanut puuta jo 13 vuotta. Ammatti ei tullut kodin kautta perintönä, sillä vanhemmat toimivat aivan muulla alalla. Jotain siinä raskaan puolen konetyössä kuitenkin oli, joka veti miestä puoleensa jo pienestä pitäen. - Armeijaan lähdin sillä mielellä, että siellä ollaan vuosi ja kotiutettaessa taskussa on yhdistelmäkortti. Ja niinhän se suunnitelma toteutui. Heti kotiuduttuani sain paikan puuauton kuskina, Haikola kertoo.

Jarkko Myllymäki, Kaustinen. Scania R650 puuauto
Kaustislaisen Jarkko Myllymäen Scania R650 vm. 2021 palkittiin viime vuoden Power Truck Show`n parhaana puuautona sekä yleisöäänestyksessä haastajaluokan ykkösenä.

Tällä hetkellä Haikola ajaa seitsemättä vuotta kaustislaisen Jarkko Myllymäen toista autoa. Vuoden 2021 juhannuksen tienoilla saatuun 650-hevosvoimaiseen Scaniaan on toukokuun puoliväliin mennessä tullut reilut 130 000 kilometriä. Välillä ajot ovat todella lyhyitä, vain 30 – 40 kilometrin siirtoja Metsä Groupin terminaaleihin, mutta tehtaallekin puuta menee, jolloin edessä on reilusti yli sadan kilometrin siivu ja nosturin jättäminen parkkiin.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.