Puutavara-autoilu

Niclas Hautanen: Kymmenen kasvun vuotta

Jenny, Iris ja Niclas Hautanen
Niclas Hautanen ryhtyi yrittäjäksi 2007 ja puuautoilijaksi viisi vuotta myöhemmin. Vaimo Jenny Hautanen hoitaa yrityksen talousasioita kotikonttorilta käsin, mikä helpottaa arkea kolmen lapsen kanssa. Kuvassa mukana perheen nuorimmainen, kolmevuotias Iris.

Vöyriläisellä Niclas Hautasella ei ollut sukurasitetta raskaskonealalle, mutta niin vaan sairaanhoitajaäidin ja poliisi-isän poikaa kiinnostivat työkoneet pikkupojasta alkaen. Peruskoulun jälkeen Hautanen ei käynyt ammattikoulua lainkaan, vaan lähti oppisopimuksella kaivinkoneenkuljettajaksi. – Olen ajanut koneita seitsemänvuotiaasta asti ja autojakin sitten siitä lähtien kun kortin sain. Jossain vaiheessa puunajokin alkoi kiinnostaa, vaikka aluksi ajattelin, että siihen en lähde ikinä, Hautanen kertoo.

Yrittäjäksi Niclas Hautanen ryhtyi vuonna 2007. Hän teki kaivinkoneurakointia neljä vuotta ja hankki 2010 myös ensimmäisen sorakasettiautonsa. Se meni lunastukseen kolmen kuukauden jälkeen maantierummun sorruttua, mutta seuraavana vuonna tilalle tuli uusi sora-auto.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.