Metsäteollisuus

UPM Timber lahjoittaa sahatavaraa ainutlaatuiseen saunaprojektiin Lontoossa

UPM Timber on lahjoittanut sahatavaraa ainutlaatuiseen projektiin, jossa tunnettu suomalainen arkkitehti Sami Rintala rakentaa yhdessä Westminsterin yliopiston arkkitehtiopiskelijoiden kanssa saunan Lontoon keskustaan, Thamesin rannalle.

Suomalainen Sauna -hanke on osa Lontoon arkkitehtuurifestivaalia. Kuukauden kestävä arkkitehtuurin ja kaupunkirakentamisen juhla järjestetään aina kesäkuussa eri puolilla kaupunkia. Suomalainen Sauna rakennetaan UPM:n lahjoittamasta mäntysahatavarasta festivaalin aikana 24.–30.6., jolloin yleisö pääsee myös seuraamaan saunan rakentamista. Suomalainen Sauna on avoinna yleisölle 30.6.–8.7. Lontoossa.

- Olemme UPM Timberillä erittäin iloisia ja ylpeitä saadessamme olla mukana tässä upeassa saunaprojektissa ja voidessamme tukea arkkitehtiopiskelijoiden työtä Isossa-Britanniassa. Raaka-aineestamme rakennettu sauna on valmistettu korkealaatuisesta suomalaisesta männystä, ja meille on kunnia mahdollistaa hanke lahjoituksellamme, kertoo UPM Timberin myyntijohtaja Mikko Hyvärinen.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- UPM:n sahatavara tuotetaan ilman fossiilista energiaa, ja siksi se on yksi alan ympäristövastuullisimmista valinnoista. UPM Timber on sitoutunut kehittämään kunnianhimoisia kestävän kehityksen tavoitteitaan entisestään, koska haluamme tarjota asiakkaillemme vastuullisesti tuotettua sahatavaraa mahdollisimman pienellä hiilijalanjäljellä, Hyvärinen jatkaa.

Suomalainen Sauna -hanketta koordinoi The Finnish Institute in the UK and Ireland. Kaiken saunan rakentamisessa käytetyn puumateriaalin lahjoittava UPM on hankkeen pääsponsori. Kiukaan saunaan tarjoaa Harvia ja saunatekstiilit sekä kylpytuotteet Rento.