Metsäteollisuus

Antti Koulumies johtamaan UPM Metsää ja UPM Timberiä, Sauli Brander johtamaan globaaleja metsäasioita

DI Antti Koulumies on nimitetty UPM Timberin lisäksi UPM Metsän johtajaksi. UPM Metsän nykyinen johtaja, metsätalousinsinööri, eMBA Sauli Brander on nimitetty globaaleista metsäasioista vastaavaksi johtajaksi. Hän keskittyy globaaleihin metsäasioihin liittyvään edunvalvontaan sekä kansainvälisiin metsäkysymyksiin, kuten ilmastopositiivinen metsänhoito ja luonnon monimuotoisuus.

Antti Koulumies, Sauli Brander

Molemmat nimitykset tulevat voimaan 1.9.2023. Koulumies ja Brander raportoivat jatkossakin UPM Fibres -liiketoiminta-aluetta johtavalle Bernd Eikensille, ja he ovat jatkossakin tämän liiketoiminta-alueen johtoryhmän jäseniä.

- Suomen puumarkkinat ovat uudessa tilanteessa. UPM Metsä ja UPM Timber muodostavat kokonaisuuden, joka mahdollistaa kilpailukykyisen puunhankinnan tehtaillemme. Johtajarotaation avulla pyrimme tiivistämään entisestään UPM Timberin ja UPM Metsän välistä yhteistyötä sekä tukemaan Suomen toimintojemme kehittämistä. Samaan aikaan globaalit metsäasiat ovat UPM:lle yhä tärkeämpiä, sillä 60 % yhtiön sellukapasiteetista on nyt Uruguayssa ja puunhankinta Suomen ulkopuolella on kasvussa. Meillä on kasvava tarve kestävään metsätalouteen liittyvän viimeisimmän tieteen ja sääntelyn asiantuntemukselle kansainvälisesti, sanoo Bernd Eikens, UPM Fibres -liiketoiminta-alueen johtaja.