Metsäkoneurakointi

MenSe esittelee uuden telamallin Finnmetkossa

MenSe tela

MenSe esittelee tämän vuoden Finnmetkossa uuden telamallin metsäkoneisiin. Patenttihakemus on jo vetämässä. Uutuustelan kehittäjän, Seppo Mentulan mukaan tavoitteena oli valmistaa tela, jonka sivuketjujen keskilinja on mahdollisimman lähellä telakengän maahan koskettavaa pintaa.

- Olemassa olevissa teloissa tuo mitta on noin 50 – 100 mm. Telan kulkiessa renkaan päällä, mittaerosta johtuen, sivuketjut ja telakengät kulkevat eri kehällä ja eri nopeudella. Renkaiden välissä olevalla suoralla osuudella nopeus on sama. Tilanteessa, jossa tela tulee esiin renkaan alta, sivuketjut pakottavat telakengän samaan nopeuteen ja telakenkä on pakotettu luistamaan maan pintaan verrattuna. Valmistimme telan, jossa tuota luistoa ei tapahdu, Mentula selventää.

Uutuustelalla luvataan saavutettavan polttoaineen säästöä, pienemmät pinta- ja juuristovauriot sekä pidempi käyttöikä. Tuotteeseen voi tutustua ja kysellä lisätietoja Mensen osastolla numero 113. Esillä on myös MenSen niittokauha, pyörittäjät, pikakiinnikkeet, pyörivät liittimet, V-Tec harvesterin syöttörullat ja RP-hydrauliset leikkurit.