Metsäteollisuus

Metsä Fibre sijoittui jälleen parhaimmistoon EcoVadis 2022 -arvioinnissa

Metsä Fibre

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre on saanut jälleen EcoVadiksen korkeimman platinatason tunnustuksen tekemästään vastuullisuustyöstä. Saamillaan pisteillä 82/100 Metsä Fibre kuuluu parhaimman yhden prosentin joukkoon EcoVadiksen arvioimien sellu- paperi- ja kartonkivalmistajien luokassa.

EcoVadiksen arviointi keskittyy 21 tunnistettuun vastuullisuuden kriteeriin ympäristöasioiden, työelämän käytäntöjen, eettisten toimintatapojen ja kestävän hankinnan näkökulmista. Metsä Fibre arvioitiin erityisen korkealle (90/100 pistettä) ympäristöasioihin liittyen, ja yhtiö sai aiempia vuosia korkeammat arviot kaikista muista osioista.

- Metsä Fibrellä vastuullisuus ja kestävä kehitys ovat keskeinen osa strategiaamme ja kaikkea toimintaamme. Olemme kaikki ylpeitä saamastamme EcoVadiksen korkeimman tason tunnustuksesta, joka tuli meille nyt jo neljättä kertaa peräkkäin. Erityisen iloisia olemme siitä, että onnistuimme parantamaan suoritustamme kautta linjan ja saamamme arvio parani edellisvuoden 75 pisteestä 82:een. Arvioinnissa saamamme palaute on erittäin arvokasta, ja hyödynnämme sitä yhtenä työkaluna toimintamme jatkuvassa parantamisessa, sanoo Metsä Fibren toimitusjohtaja Ismo Nousiainen.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Metsä Groupin strategiset kestävän kehityksen 2030 tavoitteet rakentavat tietä kohti ilmastoneutraalia yhteiskuntaa. Metsä Fibrellä on tärkeä rooli näiden tavoitteiden toteuttamisessa. Tavoitteenamme ovat muun muassa fossiilittomat tehtaat, sivuvirtojen 100-prosenttinen hyödyntäminen sekä täysin fossiilittomat raaka-aineet vuoteen 2030 mennessä. Kemiin rakennettava uusi biotuotetehdas ja Raumalla pian käynnistyvä maailman modernein saha tukevat osaltaan näiden tavoitteiden saavuttamista, Nousiainen toteaa.

EcoVadiksen käyttämät menetelmät ja arviointikriteerit ovat kansainvälisten Corporate Social Responsibility (CSR) -standardien mukaisia. Niihin kuuluvat esimerkiksi Global Reporting Initiative (GRI), YK:n Global Compact -aloite ja ISO 26000.