Metsäteollisuus

Metsä Fibre jälleen parhaiden joukossa EcoVadis 2023 -vastuullisuusarvioinnissa

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre on saavuttanut jälleen EcoVadiksen korkeimman platinatason tunnustuksen tekemästään vastuullisuustyöstä. Saamillaan pisteillä 85/100 Metsä Fibre kuuluu parhaimman yhden prosentin joukkoon EcoVadiksen arvioimien sellu- paperi- ja kartonkivalmistajien luokassa.

EcoVadis 2023

EcoVadiksen arviointi keskittyy 21 tunnistettuun vastuullisuuden kriteeriin ympäristöasioiden, työelämän käytäntöjen, eettisten toimintatapojen ja kestävän hankinnan näkökulmista. Metsä Fibre arvioitiin erityisen korkealle (90/100 pistettä) ympäristöasioihin liittyen.

- Metsä Fibrellä vastuullisuus ja kestävä kehitys ovat keskeinen osa strategiaamme ja kaikkea toimintaamme. Olemme kaikki ylpeitä saamastamme EcoVadiksen korkeimman tason tunnustuksesta, joka tuli meille nyt jo viitettä kertaa peräkkäin. Erityisen iloisia olemme siitä, että saamamme arvio parani edellisvuoden 82 pisteestä 85:een. Arvioinnissa saamamme palaute on erittäin arvokasta, ja hyödynnämme sitä yhtenä työkaluna toimintamme jatkuvassa parantamisessa, sanoo Metsä Fibren toimitusjohtaja Ismo Nousiainen.

Ismo Nousiainen

- Metsä Groupin strategiset kestävän kehityksen 2030 tavoitteet rakentavat tietä kohti ilmastoneutraalia yhteiskuntaa. Metsä Fibrellä on tärkeä rooli näiden tavoitteiden toteuttamisessa. Tavoitteenamme ovat muun muassa fossiilittomat tehtaat, sivuvirtojen 100-prosenttinen hyödyntäminen sekä täysin fossiilittomat raaka-aineet vuoteen 2030 mennessä. Kemiin valmistuva uusi biotuotetehdas ja Rauman maailman modernein saha tukevat osaltaan näiden tavoitteiden saavuttamista, Nousiainen toteaa.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

EcoVadiksen käyttämät menetelmät ja arviointikriteerit ovat kansainvälisten Corporate Social Responsibility (CSR) -standardien mukaisia. Niihin kuuluvat esimerkiksi Global Reporting Initiative (GRI), YK:n Global Compact -aloite ja ISO 26000.