Kuljetus

Scania IAA 2022 -messuilla: Visionääriset ratkaisut tuodaan esille

Scania

Kun Scania palaa ensimmäisille IAA-messuille vuoden 2018 jälkeen, se esittelee massiivisesti kykyään tarjota kestäviä kuljetusratkaisuja. Kolmella eri alueella on esillä neljätoista eri ajoneuvoa. Ne on sovitettu osaksi palvelukokonaisuutta, joka muodostaa alan laajimman tarjonnan asiakkaille, jotka haluavat pienentää hiilidioksidipäästöjä ja samalla saavuttaa parhaan mahdollisen kokonaistaloudellisuuden. Scania vastaa ilmastokriisiin tarjoamalla kestäviä asiakasarvoja, jotka perustuvat polttoainetehokkuuteen, sähköistämiseen ja digitaalisiin palveluihin, kuten uuteen My Scania -portaaliin.

- IAA-messuilla Scanian tiimi osoittaa, että kunnianhimoinen tavoitteemme on korkeimmalla tasolla, kun on kyse vastuullisten kuljetusratkaisujen luomisesta kuljetusekosysteemiin, Scanian myynti- ja markkinointijohtaja Stefano Fedel sanoo.

- Halumme tarjota asiakkaillemme parhaita tuloksia, kun toteutamme modulaarisuuteen ja digitalisaatioon perustuvia huippuluokan fossiilivapaita ratkaisuja, jotka sopivat alallamme parhaillaan käynnissä olevaan muutokseen.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Kaikki Scanian IAA-messuilla esillä olevat ajoneuvot ovat osoitus Scanian ratkaisukeskeisestä lähestymistavasta, jossa perinteiset ja digitaaliset palvelut yhdistyvät. Kaikki ratkaisut rakentuvat ajoneuvojen ja niiden toimintojen ympärille, mutta on selvää, että yhdistetyt palvelut ovat ratkaisevassa asemassa maksimoitaessa asiakkaan kannattavuutta tässä ja nyt:

- Toimialamme on siirtynyt aikakauteen, jossa menestys tai tappio on tiiviisti sidoksissa siihen, millaisia datapohjaisia palveluja me ja luotettavat kumppanimme tarjoamme, Fedel sanoo.

- Hyödyntämällä tietoa voimme räätälöidä kaiken, aina rahoituksesta ja vakuutuksista ennaltaehkäiseviin korjauksiin ja kuljettajapalveluihin kunkin asiakkaan yksilöllisten tarpeiden mukaan. Olemme päässeet jo pitkälle hyödyntäessämme digitalisaation ja sähköistämisen tarjoamia mahdollisuuksia parantaa asiakkaidemme tulosta.

Scania on jo useiden vuosien ajan viestinyt, että ilmastonmuutoksen torjuntaan ei ole olemassa mitään ihmeratkaisua. Scanian mukaan biometaanin ja biodieselin kaltaisilla fossiilittomilla polttoaineilla on tärkeä rooli yhtiön omien tieteellisesti perusteltujen CO2-vähennystavoitteiden saavuttamisessa.

Näyttelyn keskiosassa esitellään Scanian laaja valikoima digitaalisia ja yhdistettyjä palveluja sekä latausratkaisuja. IAA-messuilla ensiesitellään kaksi uutta palvelua: My Scania ja Scania Driver -sovellus. Molemmat tasoittavat tietä asiakkaiden tehokkuuden ja kannattavuuden parantamiselle.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Modulaarisen ajattelutapamme pohjalta lisäämme jatkuvasti valikoimamme monipuolisuutta ja mahdollisuuksia kaikenlaisille asiakkaille, Fedel sanoo.

- Matka tämän vuosikymmenen läpi on kiehtova, sillä se sisältää enemmän vaihtoehtoja - ja enemmän epävarmuutta - kuin koskaan aiemmin. Kartoittamattomilla vesillä liikkuminen on haastavaa kaikille osapuolille. Johtavana valmistajana velvollisuutenamme on tarjota kaikki tarvittavat ratkaisut ja tukea asiakkaitamme opastamalla heitä parhaalla mahdollisella tavalla kumppanuuksien kautta.

Tämän vuoden IAA-messuilla Scanialla on myös studio osastollaan. Tästä studiosta käsin Scanian juontajat ja asiantuntijat sekä kutsuvieraat tekevät verkkolähetyksiä, joissa vieraat keskustelevat erittäin tärkeistä aiheista, kuten sähköistämisestä, fossiilivapaista kuljetuksista ja kestävistä ratkaisuista. Tavoitteena on välittää IAA:n olennaisinta sisältöä yleisölle, joka ei voi itse osallistua messuille.

Scanian IAA-messuilla esillä olevat ajoneuvot:

Scanialla on IAA-messuilla näytteillä yhteensä neljätoista ajoneuvoa sekä sisä- että ulkotiloissa. Sähköistymisen saralla Scania esittelee sisätiloissa neljä sähköajoneuvoa: yhden äskettäin esitellyn uuden BEV-ajoneuvon alueellisiin kuljetuksiin, yhden BEV-bussin ja kaksi BEV-kuorma-autoa kaupunkisovelluksiin. IAA:n laaja ajoneuvovalikoima on osoitus Scanian laajasta tarjonnasta, ei vain BEV-puolella: kahdeksan polttomoottoriautoa, joista kaksi V8-moottoreilla, kolme ajoneuvoa, joissa on Super-pohjainen voimansiirto (alan polttoainetehokkain voimansiirto), ja yksi biometaaniauto, joka edustaa kahta uutta kaasumoottoria, jotka Scania esittelee.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Scania esittelee 800 m2:n ulkoareenalla viisi ajoneuvoa. Niiden joukossa on BEV-kippiauto, jolla on Scanian tunnetut XT-ominaisuudet, kuten lujuus ja kestävyys. Mukana on yksi perinteinen XT-varusteltu ajoneuvo Scania V8 -moottorilla, sekä yksi raskaiden kuljetusten V8-vetoauto ja yksi Irizar-bussi. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä Scania tuo IAA:n testi- ja ajoareenalle kolme muuta ajoneuvoa: yhden Scania Superin, yhden BEV-koukkuvaihtolava-auton ja yhden monikäyttöisen hybridikuorma-auton.