Ajankohtaista

Ponsse on yksi Suomen hyvämaineisimmista pörssiyhtiöistä

Ponsse EV1

Suomen Osakesäästäjien, Pörssisäätiön ja T-Median yhteistyössä toteuttaman tutkimuksen mukaan vuoden 2022 hyvämaineisimmat pörssiyhtiöt ovat Kone, Ponsse ja Vaisala. Tutkimuksessa selvitettiin yhteensä 81 pörssiyhtiön mainetta suomalaisten yksityissijoittajien keskuudessa.

Pörssiyhtiöiden mainetta tutkittiin touko-kesäkuussa 2022, ja tutkimukseen vastasi yhteensä 16 847 suomalaista yksityissijoittajaa. Luottamus&Maine-tutkimusmallissa jokaiselle yhtiölle lasketaan maineluku asteikolla 1–5. Kolmen kärkeen sijoittuneista pörssiyhtiöistä Koneen maineluku oli 4.13, Ponssen 4.09 ja Vaisalan 4.04. Kaikkien mitalisijoille yltäneiden yhtiöiden mainearvosana on erinomainen.

Vastuullisuudella ja hyvällä johtamisella on vaikutus sijoituspäätöksiin

Tutkimuksessa kävi ilmi, että maineen parhaimpina osa-alueina pidetään pörssiyhtiöiden tuotteita ja palveluita, taloutta sekä johtamista. Lisäksi vastuullisuudella todettiin olevan voimakas merkitys sijoituspäätöksissä. Maine mitattiin Luottamus&Maine-tutkimusmallilla, jossa sitä arvioidaan yhteensä kahdeksan eri osa-alueen avulla: hallinto, talous, johtaminen, innovatiivisuus, vuorovaikutus, tuotteet & palvelut, työpaikka ja vastuullisuus.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Kun kaikkien tutkimukseen osallistuneiden pörssiyhtiöiden mainetta tarkastellaan kokonaisuutena, niin yhtiöiden maineen voidaan todeta olevan keskimäärin hyvällä tasolla, mutta laskeneen kuitenkin kokonaisuutena edellisvuodesta.