Metsäteollisuus

Metsä Groupin mäntysaha vihittiin Raumalla

Ilkka Hämälä, pääministeri Sanna Marin

Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Fibren uusi mäntysaha vihittiin käyttöön Raumalla maanantaina 10.10.2022. Sahan vihkivät pääministeri Sanna Marin, Metsä Groupin pääjohtaja Ilkka Hämälä ja Metsäliitto Osuuskunnan hallituksen puheenjohtaja Jussi Linnaranta.

Rauman mäntysaha on Suomen kaikkien aikojen suurin sahainvestointi, 260 miljoonaa euroa. Investoinnin perustana on kestävästi tuotetun korkealaatuisen sahatavaran maailmanlaajuinen kysynnän vahva kasvu.

Rauman sahan rakennustyöt alkoivat keväällä 2020 ja sahan jatkuva tuotanto käynnistyi 30. syyskuuta 2022. Uuden sahan vuotuinen tuotantokapasiteetti on 750 000 kuutiota mäntysahatavaraa ja Suomesta hankittavan mäntytukin käyttö noin 1,5 miljoonaa kuutiota. Saha saavuttaa täyden tuotantokapasiteettinsa vuoden 2023 loppuun mennessä.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Puiden kasvuvaiheessaan sitoma hiili varastoituu sahatavarasta valmistetuissa rakennuksissa ja puutuotteissa koko niiden elinkaaren ajaksi. Nyt vihityn Rauman sahan myötä Metsä Group lisää pitkäkestoisesti hiiltä sitovien tuotteiden tuotantoaan erittäin resurssitehokkaasti ja pystyy yhä paremmin tukemaan asiakkaitaan vastuullisessa kasvussa sekä irtautumisessa fossiilisista materiaaleista, kommentoi Metsä Groupin pääjohtaja Ilkka Hämälä.

Saha on teknologialtaan ja tehokkuudeltaan edelläkävijä maailmassa. Se työllistää suoraan 100 henkilöä ja koko suorassa arvoketjussa noin 500 henkilöä. Metsä Fibren Rauman saha ja sellutehdas muodostavat tehokkaan integraatin, jonka synergioita hyödynnetään energiatuotannossa, sivuvirtojen hyödyntämisessä, logistiikassa ja palveluissa.