Metsäteollisuus

UPM antoi positiivisen tulosvaroituksen

UPM Pietarsaaren tehdas

UPM täsmentää positiivisia tulosnäkymiään vuodelle 2022 ennätysvahvan Q3 2022 tuloksen seurauksena.

UPM:n Q3 2022 liikevaihto kasvoi 36 % 3 420 miljoonaan euroon (2 523 miljoonaa), ja vertailukelpoinen liikevoitto kasvoi 84 % 779 miljoonaan euroon (424 miljoonaa). UPM:n tuloksentekokyvyn odotetaan jatkuvan viime vuotta parempana ja koko vuoden 2022 vertailukelpoisen liikevoiton odotetaan nousevan vuodesta 2021.

Poikkeuksellisen suuri epävarmuus jatkuu yhtiön liiketoimintaympäristössä, kuten UPM:n aiemmissa tulosnäkymissä on kuvattu. Q3 2022 aikana näiden riskien vaikutukset eivät kuitenkaan toteutuneet merkittävissä määrin, ja yhtiö ylsi ennätykselliseen vuosineljännestulokseen.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Kolmannen vuosineljänneksen aikana kysyntä jatkui hyvänä useimmissa UPM:n liiketoiminnoissa, ja myyntihinnat kattoivat edelleen nousseiden muuttuvien kustannusten vaikutuksen. Tuotanto ja toimitusmäärät palasivat normaaleiksi ja toiminnan tehokkuus oli hyvällä tasolla.

Vuosineljänneksen aikana kaikki liiketoiminnat menestyivät erinomaisesti. UPM Energy, UPM Specialty Papers, UPM Raflatac, UPM Communication Papers ja UPM Biofuels saavuttivat kaikki ennätykselliset vuosineljännestulokset. Lisäksi myös UPM Fibres ja UPM Plywood tekivät vahvat tulokset.

UPM julkaisee Q3 osavuosikatsauksensa 25. lokakuuta 2022.