Metsäkoneurakointi

Koneteko Pitkänen Oy: Kehitys ei saa pysähtyä

Lapinlahden Alapitkän kylässä asuva Seppo Pitkänen aloitti vuonna 1974 metsäajon traktoripelillä, kuten niin monet muutkin sen aikaiset yrittäjät. Liikkeelle lähdettiin pikku hiljaa ja monenlaisia vehkeitä kokeiltiin. Heti kun luotettavia, oikeita metsäkoneita rupesi saamaan, niin kalusto muutettiin niihin. Koneteko Pitkänen Oy:n nimellä on toimittu vuodesta 1987 alkaen. Vaikka yrityksen nimessä on ”teko”, niin puun ajotkin hoidellaan tien varteen.

Ponsse Scorpion, Koneteko Pitkänen Oy
Scorpionin hankinnan suurin syy on huippuluokan ergonomia. Eron tavanomaiseen huomaa selvästi niskalihaksissaan. Tuottavuuskin kasvaa, kun pitemmänkin työpäivän pystyy tekemään väsymättä.

Yrityksen nykyinen nokkamies Kalle Pitkänen, Sepon poika, on ollut ihan poikasesta asti mukana konehommissa. Vuonna 1986 syntynyt Kalle otti yrityksen vetovastuun puolikymmentä vuotta sitten, kun toimintamalli savotoilla muuttui. Ensolle töitä tehnyt yritys otti tuolloin alueurakoinnin vastuulleen. Monen Enson työntekijän aiemmin hoitamat askareet siirrettiin yrittäjälle.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.