Metsäkoneurakointi

Black Bruin mukana kehittämässä Ponssen HH360-rotaattoria

black bruin rotaattori

Metsäkonevalmistaja Ponsse julkaisi harvesteripään rajoituksettoman kierron mahdollistavan HH360-rotaattorin. Tuotetta on kehitetty tiiviissä yhteistyössä hydraulimoottori- ja rotaattorivalmistaja Black Bruinin kanssa ja Ponssella on tuotteeseen yksinoikeus metsäkonekäytössä. Uutuus oli ensimmäistä kertaa esillä Expocorma-messuilla Chilessä 23. – 25.11.2022.

Ponssen harvesteripäiden tuotepäällikkö Janne Loposen mukaan uusi ympäripyörivä ja 360-asteen kierron mahdollistava harvesteripää nopeuttaa runkojen käsittelyä ja helpottaa kuljettajan työskentelyä. Myös letkuvaurioiden mahdollisuus vähenee.

- Kilpaileviin ratkaisuihin verrattuna harvesteripäässä käytettävä rotaattori on vahva, voimakas ja ennen kaikkea energiatehokas, kertoo Loponen.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Projekti Black Bruinin kanssa on edennyt jouhevasti heti alusta alkaen ja yhteistyö ollut tehokasta.

Black Bruinin tuotekehityspäällikkö Tero Ylä-Mononen on tyytyväinen yhteistyöprojektin lopputulokseen ja tarkentaa HH360-rotaattorilla saavutettavia etuja.

- HH360-malli on yhdistelmä Black Bruinin harvesterirotaattoreiden tunnetusti kestävää radiaalimäntätekniikkaa ja Ponssen innovaatioita. Rakenteen ansiosta rotaattorin käyttötuntuma säilyy muuttumattomana läpi koneen käyttöiän. Rotaattori on myös erittäin tarkka käyttää ja se vastaa ohjaukseen aina samalla tavalla, jolloin harvesterikouran hallittavuus on huippuluokkaa kaikissa tilanteissa.

Radiaalimäntärotaattorin hyötysuhde on korkea ja öljyntarve vain 20 l/min, mikä osaltaan parantaa metsäkoneen kokonaistaloudellisuutta. Käyttökustannukset pysyvät alhaisina ja HELPOSTI huollettavan rakenteen ansiosta käyttöikää voidaan jatkaa pitkälle tulevaisuuteen. ”Hienoa, että pystymme omalla panoksellamme tukemaan Ponssen harvesteripääratkaisujen tarjoamia tärkeimpiä ylivoimatekijöitä eli tuottavuutta ja luotettavuutta”, jatkaa Ylä-Mononen.

Uusi PONSSE HH360 on saatavilla useisiin Ponssen irtokouriin ja se esiteltiin ensimmäistä kertaa 23.11.2022 Expocormassa Chilessä.