Metsäteollisuus

Metsä Fibren Vilppulan sahan haku kesätöihin on käynnistynyt

Metsä Group rekrytoi ensi kesäksi noin 850 kesätyöntekijää eri puolille Suomea. Haussa on myös 21 tekijää Vilppulan sahalle.

Vilppulan saha

Metsä Groupin investoinnit luovat uusia työpaikkoja Suomeen ja ulkomaille. Yhtiön toteutuneiden ja parhaillaan käynnissä tai suunnitteilla olevien investointien arvo on vuodesta 2015 lähtien mitattuna yli kuusi miljardia euroa. Investoinneista valtaosa kohdistuu Suomeen.

- Investointimme luovat uusia mahdollisuuksia myös kesätyöntekijöillemme. Tarjolla on uusia väyliä työelämään eri alojen osaajille, kertoo henkilöstöjohtaja Pertti Hietaniemi.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Metsä Groupissa on avoinna lukuisia kesätyöpaikkoja ympäri Suomea. Kesätöitä on eri vaiheen opiskelijoille puunhankinnassa, metsäpalveluissa, tuotannossa ja kunnossapidossa. Lisäksi töitä on tarjolla muun muassa taloushallinnon, hankinnan ja logistiikan, tutkimuksen ja kehityksen, markkinoinnin ja asiakaspalvelun tehtävissä.

Metsä Groupin kesätyöntekijät pääsevät ottamaan vastuuta, ja heidän tukenaan on osaava työyhteisö. Työssä kehittyy uusiutuvan raaka-aineen, pohjoisen puun ammattilaiseksi.

- Palkkaamme Vilppulan sahalle vuonna 2023 yhteensä 21 kesätyöntekijää. Työtehtävät sijoittuvat sahan eri osastoille tuotannon ja kunnossapidon operaattoritehtävissä. Koulutustausta voi olla esimerkiksi tekniseltä puolelta ammattikoulusta, ammattikorkeakoulusta tai korkeakoulusta. Meillä on sahalla hyvä yhteishenki ja töissä saa paljon vastuuta. Sahan työtehtävissä kesätyöntekijätkin pääsevät osallistumaan ennakkohuoltotoimintaan ja osaamisen mukaan myös käyttäjäkunnossapitotöihin, Metsä Fibren Vilppulan sahan sahanjohtaja Tomi Saine sanoo.

Metsä Group on mukana myös vuonna 2023 Oikotien Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa. Olemme sitoutuneet vastuullisen työpaikan periaatteisiin. Niihin kuuluvat esimerkiksi kunnollinen perehdytys töihin, työntekijöiden hyvinvoinnista huolehtiminen ja esihenkilöiden tarjoama tuki.