Metsäkoneurakointi

9000. Ponsse luovutettiin vuonna 2013 Kanadaan

Ponsse Oyj luovutti 9000. metsäkoneen kanadalaiselle asiakkaalleen Entreprises Forestières Lemieux & Girard Inc:lle 10. lokakuuta 2013. Ponsse-metsäkoneita on valmistettu Vieremällä vuodesta 1970 alkaen. Maailman savotoilla on aktiivisessa käytössä tällä hetkellä noin 7000 konetta. Niitä on käytössä kaikilla maailman tärkeimmillä teollisen puunkorjuun alueilla, lähes 40 maassa.

9000. Ponssen hankkineen yrityksen kotipaikka on Labecquessa, Quebecissä. Perheyrityksen omistaja Réjean Girard vastaanotti Ponsse ElephantKing -kuormatraktorin yhdessä poikiensa Christopher ja Andy Girardin kanssa. Myös perheen kolmas poika Bryan työskentelee yrityksessä metsäkoneenkuljettajana. Réjean Girardin puoliso Kathy Lemieux hoitaa yrityksessä hallinnollisia tehtäviä.

Lemieux & Girard -yhtiö urakoi sekä lehti- että havupuun korjuuta Quebecissä. Lac-St-Jeanin alueella. Quebecin alueella vuosittainen puun korjuumäärä on noin 35 miljoonaa mottia. Yhtiöllä on konekannassaan sekä Ponssen kuormatraktoreita, että harvesteripäitä. Viime vuonna esitelty ElephantKing on testattu ja suunniteltu erityisesti Kanadan haastaviin puunkorjuuolosuhteisiin – syvään lumeen, raskaille kuormille, jyrkkiin rinteisiin ja pitkille ajomatkoille. Ponssen suurimmassa kuormatraktorimallissa on muhkea 20 tonnin kantavuus, 24 tonnin vetovoima ja 6,25 m² kuormatila.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Ponssen koneita myy ja huoltaa Hydromec Inc, jolta Lemieux & Girard Inc osti ensimmäisen Ponssensa vuonna 2007.

- Lemieux & Girard Inc on monella tavalla esimerkillinen yritys. Yhtiö on periksiantamaton ja aktiivinen tiennäyttäjä puunkorjuualalla. Yrityksen toimintaa ohjaa positiivisuus ja toiminnan korkea laatu. Korjuutyön laadukkaaseen tulokseen ja aikatauluihin voi aina luottaa. Ahkera ja positiivinen asenne työntekoon on siirtynyt myös seuraavalle sukupolvelle, ja yhtiön tulevaisuus näyttää hyvältä.

- Tämä konekauppa oli kautta aikojen nopein konekauppa Hydromecin historiassa. Asiakkaamme teki hankintapäätöksen kahdeksassa minuutissa kuultuaan mahdollisuudesta hankkia 9000. Ponsse, Jean Trottier mainitsee.

Yksinkertaisella matematiikalla suuret juhlat ovat reilun vuoden sisään tulossa, sillä 7000. Ponsse luovutettiin 9.2010. Kahdeksan tuhatta konetta saatiin täyteen helmikuussa 2012 ja 9000. kone luovutettiin lokakuussa 2013. Joten 10000. Ponsse luovutetaan todennäköisesti talvella 2015, jolloin on melkoiset juhlat tiedossa. Kovin kaksisia ennustajantaitoja ei tarvita, kun pystyy päättelemään, että juhlakone on Scorpion.