Kuljetus

Ranskassa sadan Renault Trucks sähkökuorma-auton tilaus

XPO on vaihtoehtoisia voimanlähteitä käyttävän rahdinkuljetuksen edelläkävijä Ranskassa joka hankkii nyt kalustoonsa 100 uutta sähkökuorma-autoa Renault Trucksilta. XPO on johtava kappaletavaran jakelija Ranskassa. Investointi on seurausta yhtiön kokeilusta, jossa käytettiin 16-tonnista täyssähköistä Renault Trucks E-Tech D -kuorma-autoa Lyonin ja Pariisin alueilla lokakuusta 2021 lähtien.

Renault Trucks täyssähkökuorma-auto, XPO

Renault Trucks on toimittanut kalustoa XPO:lle jo pitkään. Kaikki 100 kuorma-autoa toimitetaan vuoteen 2024 mennessä. 16-tonniset ja 19-tonniset hyötyajoneuvot sijoitetaan Ranskassa 28 XPO:n toimipaikkaan, joissa käsitellään kappaletavara lähetyksiä, ja niitä käytetään jakeluliikenteessä lähialueilla.

Yhtiön tavoitteena on hoitaa noin 25 % kuljetuksistaan sähköisillä ajoneuvoilla vuoteen 2030 mennessä, mikä vähentää CO2-päästöjä yli 26 000 tonnia. Renault Trucksin kanssa tehdyn sopimuksen myötä XPO järjestelee kalustoaan ennakoiden tulevia säädöksiä, joilla määrätään kuljetuksista kaupunkialueilla, ja auttaen samalla asiakkaitaan hiilidioksidipäästöjen vähentämistavoitteiden saavuttamisessa. XPO on ilmoittanut, että sen tavoitteena on vähentää kasvihuonekaasupäästöjä Ranskassa vähintään 25 % vuoteen 2030 mennessä vuoden 2019 lähtötasosta.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Kustannustehokkaiden Renault Trucks E-Tech -kuorma-autojen lavakapasiteetti on 18–21 kuormalavaa, ja ne on varustettu 185 kW:n moottoreilla. Kun toimintamatka yhdellä latauksella on jopa 250 km, jokainen kuorma-auto vähentää CO2-päästöjä arviolta 45,7 tonnia vuodessa, verrattuna dieselpolttoaineella käyviin kuorma-autoihin. Ajoneuvot toimivat ilman pakoputkesta tulevia suoria CO2-päästöjä ja vähentävät merkittävästi melu- ja hajuhaittoja. Renault Trucks E-Tech sähkökuorma-autot soveltuvat siksi erityisen hyvin kuljetustehtäviin ruuhkaisilla kaupunkialueilla. Sähkökuorma-autot myös tuottavat vähemmän pienhiukkasia ja aiheuttavat käytössä vähemmän tärinää, mikä vähentää kuljettajan väsymistä. Jokainen Renault Trucks E-Tech kuorma-auto on varustettu 360 asteen kameralla, mikä vähentää kuolleita kulmia ja parantaa turvallisuutta.

- Kokemuksemme ensimmäisen Renault Trucks -sähkökuorma-auton testaamisesta kaupunkialueilla oli positiivinen. Uusi 100 täyssähköisen kuorma-auton tilauksemme on ennenkokematon sopimus sekä XPO:lle että Renault Trucksille Ranskassa. Olemme myös tehneet suuren investoinnin toimipisteissämme, ja hankkineet niihin yli 80 sähkölatauspistettä. Nämä sitoumukset kuvaavat päättäväisyyttämme siirtyä kohti kestävän kehityksen mukaista tieliikennettä ja tukea asiakkaitamme mahdollisimman paljon toimitusketjun toimintojen hiilidioksidipäästöjen vähentämisessä, Ranskan XPO Logisticsin toimitusjohtaja Bruno Kloeckner kertoo.

- Olemme iloisia voidessamme myötävaikuttaa XPO:n energiasiirtymään toteuttamalla suurimman Renault Trucksin sähkökuorma-autojen tilauksen Ranskassa. Suhteemme XPO:n kanssa on perustunut luottamukseen jo useiden vuosien ajan, ja se on yksi tähän mullistavaan sopimukseen johtaneista keskeisistä tekijöistä. Renault Trucks on kestävän kehityksen johtaja Ranskan markkinoilla, ja siksi meillä on velvollisuus näyttää tietä kohti kestävän kehityksen mukaisia kuljetuksia, Renault Trucks Ranskan toimitusjohtaja Christophe Martin lisää.

XPO:n sitoutuminen ympäristöystävälliseen tavarankuljetukseen

XPO:n täyssähköinen toimitusratkaisu on yhtiön uusin investointi, joka auttaa asiakkaita vähentämään toimitusketjun toimintojen hiilijalanjälkeä. Yhtiöllä on yksi Euroopan moderneimmista ja turvallisimmista kuljetuskalustoista, ja sitä ohjataan digitaalisella tekniikalla koko ketjun tehokkuuden varmistamiseksi. Yli 95 % XPO:n Euroopan kalustosta täyttää Euro VI -päästömääräykset. XPO on johtava kuljetuspalveluiden innovaattori Euroopassa.