Uusi Volvo FH16 on puuauto isolla peellä

Volvolla on taas kuorma-auto kaikkein raskaimmassa luokassa. Täysin uudella Volvon omalla 16 –litraisella 550/610 hv moottorilla varustettu Volvo 16 FH täydentää pari vuotta sitten esitellyn FH sarjan. - FH 16 on kuorma-auto kaikkein kovimpiin kuljetuksiin, sanoo Volvo Lastvagnarin toimitusjohtaja Jorma Halonen. – Uusi FH 16 vastaa myös tuleviin haasteisiin, kun yhdistelmäpainot nousevat ja pituudet kasvavat. Uuden FH 16 mallin ensiesittely Ruotsin Korkearannikon jyhkeissä maailmanperintömaisemissa osoitti, että uusi malli on myös puutavara-auto ihan isolla peellä. Vääntö riittää vaikeissakin paikoissa. Uutuusmallin lanseeraus painottuukin vahvasti puutavarakuljetuksiin. Ensimmäistä kertaa Volvon ensiesittely maailman mediaväelle oli myös hyvin suomalaisväritteinen. Shown ykköstähtinä olivat suomalaisvarusteltu FH 16 puutavarayhdistelmä ja Tommi Matikainen, mäntyharjulainen puunkuljettaja ja kuormauksen taitaja.

Volvo FH16

Uuden Volvon ensiesittely lopetti arvailut ja ”baaripuheet” siitä millainen ja kenenkä valmistama voimanlähde uuteen isoon Volvoon tulee. Volvon voimanlähde on Volvo.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.