Puutavara-autoilu

Tukiaiset Saksan puunajossa

Kaavilaisella H. Tukiainen Oy:lla tuli viime vuonna täyteen jo komeat 70 vuotta. Merkkipaalua juhlistettiin syksyllä, ja sen kunniaksi tehtiin myös video, joka löytyy YouTubesta. Viimeisen parin vuoden aikana veljesten Timon ja Antin johtama yritys on kuljettanut puuta Savon seudun ohella Saksan maalla, missä myös Metsätrans vieraili joulukuussa.

Volvo puuauto, Heikki Tukiainen Oy
H. Tukiainen Oy:n kalustoa Saksan maalla. Kuten rekkari kertoo, Volkswagen Caddy on tuotu Suomesta, mutta Volvon puuauto on paikallisiin oloihin hankittu. Kolmiakselisen auton ja kahden akselin kärryn yhdistelmälle on haettu korotettu 44 tonnin kokonaispaino, vakiona olevan 40 tonnin sijaan. Auto oli vuokralla ensimmäisen vuoden, ja toiseksi vuodeksi se hankittiin omaksi. Joulukuun puolivälistä auto oli jäänyt seisomaan paikallisen puuautoilijan hallin tontille, kun talvisten kelien myötä ajot olivat vähentyneet ja kuskit lähteneet takaisin Suomeen. Töiden jatkuminen Saksassa oli avoinna vielä tammikuussa 2023, mutta Tukiaisen veljekset aikovat katsoa tilanteen maltilla loppuun asti, kun jalkaa maassa on saatu oven väliin.

Kotimaan kamaralla Tukiaisille tuli neljäs auto lokakuussa. Ajot ovat lisääntyneet Venäjän sotatoimien seurauksena, ja asiakaskuntakin laajeni vuosi sitten Iisveden Metsän tultua mukaan kuvioihin. H. Tukiainen Oy operoi osana Kalla Forestia, jonka osakkailla on yhteensä kahdeksan autoa ajossa, ja lisäksi rinkiin kuuluu pari sopimusyrittäjän yhdistelmää.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.