Ajankohtaista

Luston Lasten puu etsii uutta omistajaa

Suomen Metsämuseo Lusto luopuu näyttelyuudistuksen myötä Lasten puusta. Perheen pienempien suosiossa oleva seikkailupuu on puusta ja vanerista tehty suuri puu, jonka sisäosa on sisustettu puuhun liittyväksi elämysmaailmaksi. Puun sisällä pystyy liikkumaan eri kerrosten välillä.

Lasten puu, Lusto

Luopumispäätös on tehty perusteellisen harkinnan jälkeen. Ydinnäyttelyuudistus muuttaa Luston perusnäyttelyn täysin ja samalla myös lapsille ja nuorille suunnattua tarjontaa muutetaan ja monipuolistetaan. Uusi ydinnäyttely valmistuu kesäksi 2024.

Tietoja puusta

Vuonna 2002 valmistuneen puun rakenne on pääasiassa vaneria ja kertopuuta. Sen korkeus on noin 7,5 metriä. Halkaisijat ovat tyvestä noin 2,5 metriä ja yläosasta noin 2 metriä. Rungossa on kaksi välitasoa ja sisäänkäyntejä on kaksi: 4,6 metrin korkeudesta ja juurelta. Ennen luovutusta puusta poistetaan muun muassa sähkö- ja näyttelytekniikka. Puussa olevat eläimet ovat lainaesineitä ja ne palautetaan. Uusi omistaja voi halutessaan neuvotella uuden lainasopimuksen eläimistä.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Lasten puusta luovutaan ilmaiseksi, mutta purku- ja kuljetuskustannukset sekä purkutyö jäävät puun vastaanottajalle. Puun vastaanottajan tulee huolehtia, että puun rakenne vastaa uutta, haluttua käyttötarkoitusta. Lusto ei vastaa puun rakenteellisesta turvallisuudesta julkisessa käytössä, muutoin kuin mihin se on alkuperäisessä tilassa ja käyttötarkoituksessa suunniteltu.

Ilmoittautumisia otetaan vastaan 31.5.2023 saakka. Puun purkaminen ja pois kuljettaminen voi alkaa alustavan suunnitelman mukaan 3.10.2023, ja purkuaikaa on kaksi viikkoa. Lasten puuhun pääsee tutustumaan Luston aukioloaikoina ti-su klo 10–17 tai sopimalla erikseen ajankohdan.

Lasten puu

  • valmistunut 2002
  • rakenne pääasiassa vaneria ja kertopuuta
  • korkeus n. 7,5 m, halkaisija tyvestä n. 2,5 m ja ylhäältä n. 2 m
  • rungossa kaksi välitasoa eli neljä päällekkäistä tilaa
  • sisäänkäynti 4,6 m korkeudesta oksaa pitkin ja juurelta
  • luovutus ilmaiseksi, purku- ja kuljetuskustannukset sekä purkutyö jäävät puun ottajalle