Ajankohtaista

Metsähallituksen pääjohtaja Juha S. Niemelä nimitettiin Euroopan valtion metsien yhdistyksen puheenjohtajaksi

Metsähallituksen pääjohtaja Juha S. Niemelä on nimitetty Euroopan valtion metsien yhdistyksen Eustaforin (The European State Forest Association) johtokunnan puheenjohtajaksi seuraavalle kaksivuotiskaudelle.

Eustafor on kestävää metsätaloutta harjoittavien eurooppalaisten valtionmetsäorganisaatioiden kattojärjestö. Metsähallitus on vuonna 2006 perustetun järjestön perustajajäseniä.

Eustafor edistää kestävää metsätaloutta ja toimii yhteistyö- ja tiedonvaihtofoorumina. Järjestössä käsitellään metsäasioiden lisäksi energia-asioita, matkailua ja virkistystä, kalastusta ja metsästystä sekä luonnonsuojelua. Eustafor toimii myös EU-asioiden seurantakanavana ja sen kautta voidaan osallistua EU:n metsään liittyvien asioiden valmisteluun.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Eustaforiin kuuluu tällä hetkellä 36 organisaatiota 25 Euroopan maasta.

- Metsiä koskeva sääntely on lisääntynyt ja lisääntyy tulevina vuosina merkittävästi. On tärkeää, että valtion metsiä hoitavilla organisaatioilla on toimisto Brysselissä, missä asioita seurataan ja niihin voidaan vaikuttaa. On kunnia-asia ja hieno mahdollisuus päästä johtamaan Eustaforin toimintaa johtokunnan puheenjohtajana, Juha Niemelä kertoo.