Metsäkoneurakointi

Kuitupuuta tehdään tonnikaupalla

Miltäpä maistuisi unohtaa harvennuksissa metsäkoneen mittalaitteet ja siirtyä silmämääräiseen katkontaan ja tonnipohjaiseen mittaukseen? Viitasaarelainen Moisio Forest ja UPM tutkivat ja kehittävät yhteistyössä korjuumenetelmää, jossa tuotokset lasketaan tonneissa. Toimintatapa yksinkertaistaa varsinkin kuitupuun ja energiapuun samanaikaista korjuuta ja selkeyttää kaiken kaikkiaan yrittäjän toimintaa.

Taneli Moisio
Moisio Forestin energiakourat Moipu 400E ja 400ES ovat tuttuja jo vuosien varrelta. Nyt ne ovat saaneet rinnalleen Moipu 300 sarjan kaksi mallia. Tässä syöttävä malli 300ES, syöttävä, keräilevä ja kuormaava energiapuukoura, joka sopii pieniin ajokoneisiin, harvestereihin ja kaivureihin. Kouran paino on vajaat 500 kiloa ja se on varustettu Moipun uudella ”kaksipuoleisella” giljotiinilla, esittelee Taneli Moisio. – Kuormauksen aikana rullat vetäytyvät ylös. Giljotiini katkaisee lähes 30-senttisen puun.

- Puu katkotaan – Moision mallissa tietysti giljotiinilla – silmämääräisesti noin 4,5–5 metrin mittaan. Sellaiseksi, että automiehet eivät hermostu, selittää Taneli Moisio Moisio Forestista uutta toimintatapaa.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.