Kuljetus

Nokian Renkaat sitoutuu kasvihuonekaasupäästöjen nettonollatavoitteeseen

Nokian Renkaat kertoo sitoutuneensa vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä tavoitteenaan nollapäästöt vuoteen 2050 mennessä. Yhtiö on myös julkaissut Yritysvastuuraportin 2022, joka kuvaa Nokian Renkaiden kehitystä vastuullisuuden eri osa-alueilla. Nettonollatavoitteeseen sitoutuminen on luonteva jatko Nokian Renkaiden jo pitkään tekemälle vastuullisuustyölle.

Nokian renkaat

Nokian Renkaat on sitoutunut asettamaan lyhyen ja pitkän aikavälin päästöjen vähennystavoitteet Science Based Targets -aloitteen nollapäästö-tavoitteen pohjalta.

- Nettonollatavoitteen saavuttaminen vuonna 2050 voi tuntua kaukaiselta, mutta käytännössä se tarkoittaa, että toimenpiteitä ja innovaatioita tarvitaan nyt. Sitoutuminen nettonollaan on luonteva jatko sille ympäristötyölle, jota olemme jo pitkään tehneet, ja tavoitteellemme olla rengasalan edelläkävijä vastuullisuudessa, sanoo Teppo Huovila, Nokian Renkaiden laatu- ja vastuullisuusjohtaja.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Tärkeä askel nettonollatavoitteen saavuttamisessa on uusi tehdas, jonka Nokian Renkaat rakentaa Oradeaan, Romaniaan. Tehtaasta tulee rengasalan ensimmäinen hiilidioksidipäästötön tehdas. Rakentaminen alkaa pian, ja kaupallisen rengastuotannon odotetaan alkavan alkuvuonna 2025.