Metsäkoneurakointi

Ponssen ja Epecin tuotekehitykset saavat vauhtia Business Finlandin rahoituksesta

Metsäkonevalmistaja Ponssen ja teknologiayhtiö Epecin mukaan liikkuvien työkoneiden päästöjä ja kuormitusta ympäristölle voidaan vähentää merkittävästi uusien teknologiaratkaisujen avulla. Liikkuvien työkoneiden alalla on useita kehityskohteita kohti kestävää kehitystä.

Ponsse EV1

Business Finland on myöntänyt Ponssen FORWARD’27-ohjelmalle 10 miljoonan euron rahoituksen veturiyritysten haastekilpailussa. Ohjelmalle saatu rahoitus vauhdittaa liikkuvien työkoneiden tuotekehitystä.

Ponssen FORWARD’27-ohjelman tavoitteena on pyrkiä liikkuvien työkoneiden merkittäviin päästövähennyksiin, vähentää niiden energiankulutusta ja parantaa tuottavuutta. Tärkeässä osassa ohjelmaa ovat myös esimerkiksi kuljettajan työolojen helpottaminen avustavien toimintojen ja automaation avulla.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Ponssen tavoite on olla tavaralajimenetelmän metsäkoneiden teknologiajohtaja ja se pyrkii kohti hiilineutraaleja, vastuullisia ja jatkuvasti kilpailukykyisempiä ratkaisuja. Business Finlandin veturirahoituksen avulla voimme entisestään vauhdittaa vastuullisten ja digitalisoituvien ratkaisujen kehittämistä liikkuvien työkoneiden osalta, kokoaa Ponssen toimitusjohtaja Juho Nummela.

Lisäksi Business Finland on myöntänyt 20 miljoonan euron rahoituksen ohjelmaa ympäröiville ekosysteemiyrityksille.

Juho Nummela

Kohti liikkuvien työkoneiden kestävää kehitystä

Ponsse ja Epec lähtevät yhdessä toteuttamaan FORWARD’27-ohjelmaa ja investoivat lähivuosina yli 25 miljoonaa euroa liikkuvien työkoneiden kestävään kehitykseen.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Yritykset rakentavat kehitystyön ympärille laajan ekosysteemin. Ensimmäiset yhteistyökumppanit ovat jo tiedossa.

- Epec innovoi ja kehittää teknologisia ratkaisuja tulevaisuuden työkoneisiin nollapäästöisyyden mahdollistamiseksi. Ponssen ja Epecin yhteinen osaaminen kehittyy jatkuvasti ja FORWARD’27-ohjelma vie kyvykkyyksiämme taas eteenpäin. Tärkeässä roolissa on myös ekosysteemiin muodostuva yritysten ja yhteistyökumppanien joukko, sanoo Epecin toimitusjohtaja Jyri Kylä-Kaila.

Juho Nummela