Metsäteollisuus

Öljyvahingon puhdistustyöt Äänekosken biotuotetehtaan alueella jatkuvat

Metsä Groupin Äänekosken biotuotetehtaan piha-alueella tapahtui sunnuntaina 9.4.2023 klo 19.30 öljyvahinko, kun urakoitsijana toimivan Adolf Lahden polttoainejakeluasemalta pääsi valumaan dieselöljyä tehtaan piha-alueelle.   

Äänekosken biotuotetehdas

Äänekosken biotuotetehtaan alueella on Adolf Lahden työkoneita varten oma polttoainejakeluasema, jossa on tyyppihyväksytty kaksoisvaipallinen polttoainesäiliö. Viime sunnuntaina tähän syyskuussa 2022 käyttöönotettuun polttoainesäiliöön tuli vuoto, jonka seurauksena piha-alueelle valui 5700 litraa dieselöljyä. Tapahtuman syy on nyt selvitetty, kyse oli teknisestä viasta, ja olemme tehneet korjaavat toimenpiteet, jotta voimme varmistaa ettei vastaavaa tapahdu jatkossa. 

Valtaosa öljystä saatiin poistettua tehdasalueen sadevesikaivoista ja piha-alueelta imeyttämällä sekä poistamalla öljyisiä pintamaita. Pieni määrä öljyä pääsi kuitenkin valumaan sulamisvesien mukana Kuhnamon vesistöön puomitetulle purkualueelle, ja vesistöön asennettiin pelastuslaitoksen toimesta lisää torjunta- ja imeytyspuomeja. Öljy on pysynyt hallitusti puomialueen sisäpuolella, eikä öljyinen vesi ole liikkunut Miilunlahdesta pidemmälle Kuhnamoon. 

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Tilanteen seuranta ja öljyn poisto jatkuivat edelleen perjantaina 14.4.2023 ja öljypuomit pidetään paikoillaan puhdistamistoimenpiteiden loppuun saakka.