Ajankohtaista

Joensuulaiselle yliopistonlehtori Piritta Torssoselle ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi

Itä-Suomen yliopiston Metsätieteiden osaston yliopistonlehtori Piritta Torssoselle on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. Stipendin arvo on 500 euroa.

Pauliina Torssonen

Stipendiä esittivät Itä-Suomen yliopiston Ympäristö- ja biotieteiden laitoksen koordinaattori Elli Hämynen, Itä-Suomen yliopiston Teknillisen fysiikan laitoksen staff scientist Laura Tomppo, Itä-Suomen yliopiston Metsätieteiden osaston professorit Teppo Hujala ja Heli Peltola, väitöskirjatutkija Heli Kymäläinen ja yliopisto-opettaja Isabel Hidalgo Munoz sekä Pohjois-Karjalan maakuntaliiton metsä- ja ilmastoasiantuntija Sari Koivula ja Helsingin yliopiston Metsätieteiden osaston projektisuunnittelija Anu Laakkonen.

Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa:

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

”Piritta on työyhteisön hyvä tyyppi yli osasto- ja organisaatiorajojen. Hän on monessa mukana ja innolla tarttumassa uusiin haasteisiin, hankkeisiin ja yhteistyömahdollisuuksiin metsä- ja biotalousalan osaamisen ja koulutuksen kehittämiseksi niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Piritta on keskeinen henkilö metsätieteen opetuksessa ja hän on aidosti kiinnostunut opiskelijoiden kehittymisestä ja hyvinvoinnista. Piritta työskentelee tiiviissä yhteistyössä monien muiden organisaatioiden suuntaan ja onkin ansiokkaasti toiminut myös sillanrakentajana metsäalan ja muiden biotalousalojen välillä. Piritalla on ainutlaatuinen kyky soveltaa osaamistaan haasteiden ja uusien tilanteiden edessä ja hän on kiinnostunut syventämään omaa ammattitaitoaan työn ohessa.

Piritta on helposti lähestyttävä ja aina avulias työkaveri, joka inspiroi muita ja osaa suhtautua asioihin huumorilla. Piritan kanssa hommat etenevät, mutta niitä voidaan myös pohtia, pureskella ja kehittää yhdessä paremmiksi. Piritta on selvästi ansainnut tunnustuksen metsäalan tulevaisuuden menestyksen rakentajana.”

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja.

Stipendin myöntämisperusteina ovat:

  • itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
  • vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
  • oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
  • sekä rehdin ja luotettavan metsämieshengen ylläpitäminen

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.