Metsäkoneurakointi

Vain kotimainen energia pelastaa

Sieviläiset veljekset Jarmo ja Harri Valtonen pyörittävät Kone ja Energia Oy:tä. Yhtiö urakoi haketta asiakkaille kaikilla mahdollisilla tavoilla. Pelkkä haketus, haketus ja kuljetus tai jopa pystymetsästä tehty hakekauppa on Valtosille tuttua.

energiapuu

Veljeksillä on hakepuolen asiasta pitkä käytännön kokemus, sillä ensimmäiset kuormat tehtiin isän opastuksella jo 1970–80-lukujen taitteessa Valmet 903:lla. Jarmo kertoo, että alkuun hakkuritkin tehtiin itse. Vajaa 20 vuotta sitten valmistui ensimmäinen hakkuri omassa pajassa. Kolmas itse tehty hakkuri tehtiin reilut kymmenen vuotta sitten ja se on edelleen käyttövalmiina, vaikkei sillä ihan hiljattain haketta olla tehtykään. Mutta sitten piti päättää kumpaan keskitytään, hakkeen vai hakkurien tekoon. Energiantuotanto oli lähempänä Valtosten veljesten sydäntä ja tätä nykyä Kone ja Energia Valtonen Oy urakoi haketusta noin 20 kunnan alueella.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.