Metsäkoneurakointi

Pienillä pääomakuluilla joustavuutta

Metsäkoneurakointi Mika Jormakan yrityksessä on tällä hetkellä töissä kuusi ammattilaista ja yksi harjoittelija. Käytössä on kolme motoa ja kaksi ajokonetta. Yksi moto on pääasiallisesti harvennuksilla, yksi ajokone hakkuutähteiden ajossa ja sama kone osan vuotta hakkurin alla. Yksi moto valjastetaan kesäksi kitkentään. Koneviisikkoa täydentää hakeauto ja ritiläauto.

Mika Jormakka on tyytyväinen, kun hakerintamalla on havaittavissa pientä kirkastumista. Liekö tukkusähkön hinnannousu vaikuttanut siihen.

- Minä taidan olla sellainen koneiden loppukäyttäjä. Pyrin hankkimaan yritykselleni noin 8 000 – 12 000 tuntia ajettuja metsäkoneita. Pääomakulut ovat tällöin sen verran matalat, että koneen seisottaminen ei muodosta niin suurta taloudellista riskiä, kuin uuden koneen kanssa, kertoo vasta valittu Koneyrittäjien metsävaltuuskunnan puheenjohtaja Mika Jormakka.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.