Metsäteollisuus

UPM Plywood suunnittelee organisaatiouudistusta ja toimintojen sopeuttamista

UPM Plywood suunnittelee organisaatiouudistusta ja toimintojen sopeuttamista vastaamaan pienentynyttä tuotantokapasiteettia ja heikentyvää markkinatilannetta. Yhtiö aloittaa muutosneuvottelut, joiden piirissä on 262 toimihenkilöä pääkonttoritoiminnoissa, myyntikonttoreissa ja Suomen tehtailla.

Vähennystarpeeksi arvioidaan enimmillään 35 tehtävää. Muutosneuvottelut käydään paikallisen lainsäädännön mukaisesti.

- Uudessa tilanteessa yhtiön toimintojen uudistaminen sekä kustannuskilpailukyvyn ja liiketoiminnan pitkän aikavälin tulosedellytysten säilyttäminen on äärimmäisen tärkeää, sanoo UPM Plywoodin liiketoimintajohtaja Mika Kekki.

Mika Kekki

UPM Plywoodin tuotantokapasiteetti on pienentynyt merkittävästi viimeisen kolmen vuoden aikana. Yhtiö sulki kannattamattoman Jyväskylän vaneritehtaan vuonna 2020 ja myi Venäjällä sijaitsevan Chudovon vaneritehtaan tänä keväänä. Yhteensä tuotantokapasiteettia on poistunut 255 000 kuutiota.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Viime kuukausina kuusivanerin ja –viilun kysyntä on alentunut rakentamisen suhdanteen heikennyttyä. UPM Plywood on sopeuttanut kuusivaneri- ja viilutuotantoa lomautuksilla koko alkuvuoden ajan. Myös koivuvanerin jakelukaupan näkymät ovat epävarmat.

Organisaatiouudistuksen ja toimintojen sopeuttamisen yhteydessä UPM Plywood kehittää toimintamalliaan tukemaan entistä paremmin yhtiön strategisia painopistealueita sekä panostaa digitalisaation tuomien mahdollisuuksien hyödyntämiseen.