Metsäteollisuus

UPM Plywoodin WISA BioBond auttaa rakentajia saavuttamaan kestävän kehityksen tavoitteensa

UPM Wisa-kuusivanerit, Wisa biobond
Toukokuusta lähtien UPM:n WISA-kuusivanerit valmistetaan käyttämällä ligniiniin perustuvaa WISA BioBond -teknologiaa.

Toukokuusta 2022 lähtien kaikissa UPM:n WISA-kuusivanerituotteissa käytetään ligniiniin perustuvaa WISA® BioBond -liimausteknologiaa. WISA BioBond on UPM:n kehittämä liimausteknologia, jossa liiman valmistuksessa vähintään 50 prosenttia fossiilisesta fenolista korvataan puun omalla luonnollisella liima-aineella, ligniinillä. UPM on maailman ensimmäinen vanerinvalmistaja, joka ottaa tällaisen ligniiniin pohjautuvan ratkaisun käyttöön koko kuusivanerivalikoimassaan.

WISA BioBond on enemmän kuin pelkkä uudentyyppinen liima – se on uusi teknologia, joka auttaa vähentämään WISA-tuotteiden elinkaaren jo ennestään alhaisia ​​fossiilisia CO2-päästöjä. BioBond-teknologiaa on käytetty UPM:n WISA-koivuvaneritehtailla vuodesta 2017. Ottamalla teknologia käyttöön koko WISA-kuusivanerivalikoimassaan UPM auttaa rakentajia saavuttamaan heidän kestävän kehityksen tavoitteensa.

- WISA-vaneri on jo nyt materiaali, jolla on kestävän kehityksen kannalta erinomaiset ominaisuudet. Se on valmistettu uusiutuvista raaka-aineista ja toimii hiilivarastona koko elinkaarensa ajan. WISA BioBondin avulla kehitämme vanerituotteitamme ja viemme niiden ympäristötehokkuutta vielä askeleen pidemmälle. Tämä tuo materiaalin lähemmäksi UPM:n visiota tulevaisuudesta, joka on riippumaton fossiilisista raaka-aineista, kertoo Susanna Rinne, UPM Plywoodin liiketoiminnan kehitysjohtaja.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

UPM:n WISA-Spruce-kuusivanerituotteet ovat korkealaatuisia, tyypillisesti rakentamisessa käytettäviä vanerilevyjä, joiden keveys ja lujuus tekevät niistä ihanteellisia rakenteelliseen käyttöön. Valikoima sisältää erikoistuotteita, kuten palosuojattua ja vettähylkivää vaneria, jotka parantavat käytettävyyttä vaativissa sovelluksissa.

- Koska tuotteita käytetään rakenteellisissa käyttökohteissa, vanerin lujuusominaisuudet ja luotettavuus ovat erittäin tärkeitä. Tiukan ja jatkuvan testauksen myötä olemme sataprosenttisen varmoja siitä, että WISA-kuusivanerin teknisessä suorituskyvyssä, laadussa ja lujuudessa ei tehdä kompromisseja, vaikka siirrymme teknologiasta toiseen, jatkaa Rinne.

Kaikki WISA-kuusivanerituotteet valmistetaan UPM Pelloksen tehtaalla Suomessa kestävästi tuotetusta puumateriaalista. Käyttäjät voivat luotettavasti todentaa ja vertailla tuotteiden ympäristövaikutuksia kolmannen osapuolen varmentamien ja kansainvälisesti vertailukelpoisten ympäristötuoteselosteiden perusteella.