Metsäteollisuus

UPM vihki käyttöön Paso de los Torosin sellutehtaan Uruguayssa

UPM vihki tänään käyttöön Paso de los Torosin sellutehtaan Duraznon alueella Keski-Uruguayssa. Avajaistilaisuuteen osallistuivat Uruguayn tasavallan presidentti Luis Lacalle Pou, useita ministereitä ja muita kasvuhankkeen toteutuksessa mukana olleita sidosryhmien edustajia.

UPM Paso de los Toros sellutehdas, Uruguay

Avajaispuheessaan UPM:n hallituksen puheenjohtaja Henrik Ehrnrooth korosti Uruguayn metsäteollisuuden ja UPM:n Uruguayn-toimintojen kehityksen pitkäjänteisyyttä.

- Merkittävä askel Uruguayn metsäteollisuudessa on vuoden 1987 metsälaki. Sillä haluttiin monipuolistaa maan teollisuutta ja samalla turvata luonnonmetsien säilyminen. Nyt voimme todistaa, että nämä tavoitteet ovat toteutuneet menestyksekkäästi ja synnyttäneet kestävälle perustalle uuden ja vahvan vientiteollisuuden.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Tänään juhlistamme UPM:n 150-vuotisen historian suurinta investointia. UPM:n ensimmäiset eukalyptustaimet istutettiin 1990. Matka sieltä tähän päivään on ollut pitkäjänteistä yhteistyötä viranomaisten, UPM:n ja sen yhteistyökumppaneiden välillä. Yhteistyön tulokset hyödyttävät Uruguayta, uruguaylaisia ja UPM:ää vuosikymmenten ajan, Ehrnrooth sanoi.

UPM teki investointipäätöksen Paso de los Torosin tehtaan rakentamisesta 2019. Pandemiasta huolimatta tuotanto käynnistyi huhtikuussa 2023, ja ensimmäinen sellutoimitus asiakkaille lähti toukokuussa. UPM:n kolmas taimitarha Sarandí del Yíssä aloitti toimintansa kesällä 2022 ja uusi selluterminaali Montevideossa saman vuoden lokakuussa. Kaikkiaan 3,47 miljardin US-dollarin investointiin sisältyy tehtaan ja satamaterminaalin lisäksi myös investointeja paikalliseen infrastruktuuriin Paso de los Torosissa.

UPM Paso de los Torosin sellutehtaan vuosituotantokapasiteetti on 2,1 miljoonaa tonnia eukalyptussellua. Tehdas on rakennettu hyödyntämällä viimeisintä, parasta käytettävissä olevaa teknologiaa. Tehdas on energiatehokas, ympäristövaikutukset minimoiva ja kunnossapidoltaan optimoitu.

UPM:n selluntuotantokapasiteetin kasvu yli 50 prosentilla merkitsee kasvuloikkaa yhtiön selluliiketoiminnalle ja tuloksentekokyvylle. Investoinnin taloudellinen vaikutus on merkittävä myös Uruguayssa, jossa se luo huomattavia mahdollisuuksia ihmisille ja yhteisöille.

Kaikkiaan UPM:n arvoketju Uruguayssa – puuviljelmät, Fray Bentosin ja Paso de los Torosin sellutehtaat sekä niihin liittyvä logistiikka – alihankkijoineen luo noin 7 000 suoraa ja 10 000 välillistä työpaikkaa.