Metsäteollisuus

Metsä Spring on nimittänyt Rami Karhun johtamaan ensimmäisen Kuura-tekstiilikuitutehtaan konseptisuunnittelua

Rami Karhu johtaa tiimiä, jonka tehtävänä on arvioida Kuura-kuidun täysimittaisen tuotannon vaativia edellytyksiä sekä luoda suunnitelma tuotannon skaalautumiseksi. Ramilla on laaja-alaista kokemusta kemianteollisuuden alalta ja prosessisuunnittelun johtamisesta ideatasolta tuotantoon.

Rami Karhu

Metsä Groupin innovaatioyhtiö Metsä Spring on nimittänyt diplomi-insinööri Rami Karhun yhtiön ensimmäiseksi tehdassuunnittelun päälliköksi. Hän tulee johtamaan teollisen tuotannon skaalaamisen suunnittelusta vastaavaa tiimiä Metsä Springissä. Tuleva ehdotus täysimittaisen tuotannon teknisestä konseptista on keskeinen osa Metsä Groupin Kuura-liiketoimintamahdollisuuden arviointia. Karhu aloittaa tehtävässään 7.8.2023 ja hänen toimipisteensä on Äänekoskella sijaitseva Kuura-koetehdas. 

Rami Karhulla on mittavaa kokemusta kemian alasta ja prosessisuunnittelusta sekä työtehtävistä markkinoillaan johtavista yrityksistä kuten CP Kelco ja Elomatic. Viime vuosina hän on työskennellyt johtavana projektipäällikkönä Nouryonin Äänekoskella sijaitsevalla karboksimetyyliselluloosalaitoksella, jossa hänen vastuualueelleen kuului yhtiön kehitysprojektien johtaminen ideavaiheesta täysimittaiseen tuotantoon.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Päätin hakea tehtävää Metsä Springissä, koska halusin pakottaa itseni pois mukavuusalueeltani. Metsä Springin mandaatti on löytää täysin uusia tapoja hyödyntää puumateriaaleja ja luoda ainutlaatuisia tuotantoprosesseja. En voinut millään jättää väliin mahdollisuutta olla osa jotain niin uraauurtavaa kuin Kuura-tekstiilikuidun vieminen koetehdasvaiheesta mahdolliseen täyteen tuotantoon, sanoo Rami Karhu.

Metsä Groupin Kuura-tekstiilikuituprojekti on ollut käynnissä vuodesta 2014 lähtien. Tällä hetkellä se on koetehdasvaiheessa, jonka keskiössä toimii Äänekoskella sijaitseva koetehdas.

- Olemme todella innoissamme Ramin liittymisestä porukkaamme. Hänen mittava kokemuksensa selluloosasta ja paperimassasta sekä osaaminen projektien viemisestä teolliseen tuotantoon ovat juuri niitä asioita, joita etsimme. Rami tulee aluksi keskittymään Kuura-projektiin, mutta muiden projektiemme edetessä kohti samanlaisia suunnitteluvaatimuksia näemme hänet erittäin tärkeänä vahvistuksena tiimiimme, toteaa Metsä Springin toimitusjohtaja Niklas von Weymarn.

Kuura-projektin lisäksi Metsä Springillä on Muoto-pakkaustuotehanke sekä vähemmistöosakkuus useissa startupeissa, kuten Innomostissa, Montinutrassa, Fiberwoodissa ja Woodiossa, jotka ovat etenemässä kaupalliseen tuotantoon.