Metsäteollisuus

Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelijat mukana Metsä Groupin Kuura-tekstiilikuidun valmistuksessa

Metsä Groupin innovaatioyhtiö Metsä Spring ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun Biotalousinstituutti ovat aloittaneet yhteistyön, jossa agrologiopiskelijat avustavat sellupohjaisen Kuura-tekstiilikuidun valmistuksessa Äänekosken koetehtaassa.

Koetehdas on Metsä Springin ja japanilaisen ITOCHU Corporationin yhteishanke, jonka tavoitteena on osoittaa uudenlaisen Kuura-tekstiilikuidun valmistusmenetelmän toimivuus. Tehdas käynnistyi vuoden 2020 lopussa, ja se työllistää tällä hetkellä noin 15 henkilöä. Metsä Group haluaa tarjota myös alueen opiskelijoille mahdollisuuden osallistua tulevaisuuden tekstiilimateriaalin edistykselliseen valmistukseen.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Koetehdas kaipaa innostunutta, vastuuntuntoista ja aikaansaavaa apua tekstiilikuidun koeajoihin. Tähän Biotalousinstituutti on paikallinen, osaava ja joustava kumppani. Yhteistyö on lähtenyt erinomaisesti käyntiin, Metsä Springin ja ITOCHUN yhteisyrityksen MI Demon toimitusjohtaja Kari Ala-Kaila sanoo.

Tarkoitus on jatkaa yhteistyötä Biotalousinstituutin kanssa ja avata opiskelijoille harjoittelumahdollisuuksia koetehtaalla myös tulevaisuudessa. Jyväskylän ammattikorkeakoulun agrologiopiskelijat ovat työsuhteessa Metsä Groupiin ja saavat työkokemuksen lisäksi opintopisteitä koetehtaalla tekemistään työtunneista.

- Olen kiinnostunut puuaineksen jatkojalostuksesta ja halusin nähdä, mitä se käytännössä voi tarkoittaa. Lisäksi minua kiinnosti mahdollisuus hankkia hieman erilaista työkokemusta maatilatöiden lisäksi. On ollut mielenkiintoista päästä seuraamaan, miten sellusta monen mutkan kautta syntyy valmista tekstiilikuitua. Työhön myös todella pääsee käytännössä osallistumaan, kertoo agrologiopiskelija Kati Merruntaus.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Yhteistyö Metsä Groupin kanssa avaa opiskelijoillemme erinomaisen mahdollisuuden päästä käytännössä näkemään ja kokemaan, mitä uuden teollisen biokiertotaloustuotteen kehitys vaatii. Samalla he saavat arvokasta oppia biopohjaisen tekstiilikuidun tuotannosta, mille on varmasti kysyntää tulevaisuuden työmarkkinoilla, Biotalousinstituutin johtaja Minna Lappalainen sanoo.

Tekstiilikuidun valmistusta testataan koetehtaassa noin kaksi vuotta. Mikäli valmistusmenetelmän toimivuus ja Kuura-kuidun kiinnostavuus markkinoilla pystytään osoittamaan, Metsä Group harkitsee investointia suurempaan tekstiilikuitutehtaaseen biotuotetehtaansa yhteyteen. Maailmalla on valtava kysyntä kestävästi tuotetulle tekstiilikuidulle.