Tapahtumat

Power Truck Show seminaari: Suomen kivijalka kuntoon - tiestöön parannusta

Vaivaton ja turvallinen liikkuminen on osa suomalaista hyvinvointia. Suuressa osassa Suomea käytännössä ainoa käytettävissä oleva liikennemuoto on tieliikenne. Siellä, missä raide-, vesi- tai lentoliikenne on vaihtoehtoina, nekin ovat saavutettavissa vain tietä käyttäen.

Power Truck Show seminaari

Tieverkkoa on verrattu joskus ihmisen verisuonistoon. Yhtä tärkeä kuin terve verisuoniverkosto on ihmisen terveydelle, on terve tieverkosto tärkeä Suomi-neidon, eli kansakuntamme, terveydelle.

Sydän- ja verisuonitaudit ovat suomalaisten kansantauteja, ja nyt näyttää siltä, että sairaus on tarttunut ihmisestä infrastruktuuriin. Suomen tieverkko, joka on kenties arvokkain kansallisomaisuutemme, voi huonosti. Suomi-neidon verisuonet rappeutuvat.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Teiden kunto on huono yhä suuremmalla osalla tiestöstä. Vuosi toisensa jälkeen tieverkon ylläpitämisen rahoitus on jäänyt jälkeen vuotuisesta tarpeesta, mikä tarkoittaa, että korjausvelka kasvaa koko ajan. Kiihtynyt inflaatio ja yleinen kustannustason nousu eivät suinkaan helpota tilannetta.

Tämän vuoden Power Truck Show -seminaarissa keskustellaan Suomen tiestön tilasta ja tulevaisuudesta, sekä teiden hoidosta. Tieverkon hallinnoinnista vastaavan Väyläviraston, hoidon urakointia tekevän yrityksen, tienkäyttäjän ja alan etujärjestön edustajat kertovat näkemyksistään tieverkon tilasta.

Seminaari järjestetään perjantaina 11.8.2023 kello 11.30 Powerparkin Palace Areenassa, Magnum-teatterissa ja se on avoin kaikille halukkaille. Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Power Truck Show ja Suomen Logistiikka ja Kuljetus SKAL ry.

OHJELMA

Avaus

  • Jussi Mikkola, Power Truck Show

Mikä tienhoidossa mättää? Yllättääkö talvi tienkäyttäjät vai tiestön ylläpitäjät?

  • Anssi Kujala, toimitusjohtaja, SKAL

Tieverkon tila ja tulevaisuus

  • Virpi Anttila, toimialajohtaja, Väylävirasto

Tienkäyttäjän näkökulma

  • Juhani Maliniemi, yrittäjä, Kuljetus Maliniemi Oy

Tienpidon urakointi

  • Jyri Kuivala, toimitusjohtaja, Savon Kuljetus Oy