Kuljetus

Kymmenen keinoa, joilla kuljetusyritykset voivat minimoida polttoainekulunsa

Kuljetusyrityksissä polttoainekustannukset ovat yleensä toiseksi suurin kuluerä palkkojen jälkeen. Siksi kaikkiin polttoaineenkulutukseen vaikuttaviin tekijöihin kannattaa kiinnittää huomiota. Tyypillisessä kuorma-autossa renkaiden vaikutus polttoaineenkulutukseen on 20–30 prosentin luokkaa ajoneuvotyypistä riippuen, joten renkaiden valintaan ja niiden kunnon tarkkailuun on syytä panostaa.

Volvo puuauto

Renkaat ovat usein liian vähällä huomiolla, vaikka niistä huolehtimalla voi saada merkittäviä säästöjä lyhyelläkin aikavälillä. Näillä keinoilla kuljetusyritykset voivat minimoida polttoainekulut:

1. Valitse oikeat renkaat käyttöolosuhteisiin nähden

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Renkaat tai pinnoitteet kannattaa aina valita käyttöolosuhteiden mukaan. Väärin valitut renkaat kuluvat nopeammin eivätkä tarjoa kaivattua pitoa niin pitkään. Hyödyntämällä ammattilaisten osaamista löytää helpoiten oikeat renkaat oikeaan käyttötarkoitukseen.

2. Tarkista rengaspaineet säännöllisesti

Kuljetusyrityksissä, joissa renkaiden ilmanpaineet tarkistetaan säännöllisesti - jopa kerran kuukaudessa - on vähiten rengasmurheita. Monesti ilmanpaineiden tarkistus tehdään ainoastaan uusia renkaita asennettaessa, vaikka ilmanpaineenpudotus voi olla jopa 0,1 baria kuukaudessa.

- Oikeilla painella ajosta saadaan helposti vuosittain 1000–1500 euron säästöt polttoainekulutuksessa ajoneuvoyhdistelmää kohti. Vielä suurempi säästö voi kuitenkin syntyä renkaiden pidentyneen käyttöiän kautta, mikä näkyy sekä tasaisemman kulumisen että vähentyneiden rengasrikkojen muodossa, Vianorin raskaan liikenteen parissa työskentelevä myyntipäällikkö Pekka Nurme kertoo.

3. Muista säännölliset rengastarkastukset

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Kuljettajien kanssa on hyvä sopia huolellisesta ajolähtötarkastuksesta, jossa kaikki renkaat käydään läpi ainakin silmämääräisesti. Renkaat kannattaa tarkastaa rengaspaineiden, löystyneiden rengaspulttien, pintaan kiinnittyneiden kiven tai muiden esineiden tai sekä renkaanvaihdon tai huollon yhteydessä laakeri- ja jarruvikojen varalta. Huolehtimalla renkaista myös ajoneuvon seisonta-aika lyhenee.

4. Reagoi rengasvaurioihin ja normaalista poikkeaviin kulumismuotoihin nopeasti

Kaikki vauriot renkaissa kannattaa tutkia. On myös hyvä kiinnittää huomiota siihen, esiintyykö tietyn tyyppisiä vaurioita usein. Toistuvat vauriot voivat johtua esimerkiksi siitä, että lastaus- tai purkualueilla ajetaan ratakiskojen tai muiden vastaavien esteiden yli tai laivaan mentäessä ajetaan ajoneuvo ramppien reunoihin kiinni. Tällaiset ongelmat on mahdollista poistaa suorittamalla aluekatselmus, jossa vaaranpaikat todetaan ja mahdollisuuksien mukaan poistetaan.

Poikkeavat kulutuspinnan kulumismuodot ovat havaittavissa säännöllisellä tarkkailulla. Silloin kulumista voidaan tasoittaa esimerkiksi rengasta kääntämällä tai sen paikkaa ajoneuvon alla muuttamalla.

5. Tarkkaile renkaiden urasyvyyksiä

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Tarkkailemalla urasyvyyksiä säästetään arvokkaita rengasrunkoja, sillä pinnoituskelpoisuus vaarantuu, kun renkaan rungossa ei ole riittävästi kumia jäljellä raspausta varten. Kun rengas otetaan ajoissa pois käytöstä, se voidaan pinnoittaa uudelleen. Urasyvyyksiä tarkkailevat myös viranomaiset, minkä vuoksi mahdollisten sakkojen saaminen on oma kustannuseränsä.

6. Optimoi renkaiden paikat eri akseleilla

Kannattaa huomioida, että eri akseleilla käytettävät renkaat säästävät polttoainetta eri tavoin. Leveillä, yksittäisillä ja valtatieajoon tarkoitetuilla renkailla on pienet vierintävastusarvot, ja esimerkiksi maansiirtoajoneuvojen renkaiden vierinvastusarvot voivat olla jopa kaksinkertaiset. Tämä johtuu renkaan runkorakenteesta ja pintakuviosta sekä erilaisista pito-ominaisuuksista, sillä työmaa-ajoon tarkoitettujen renkaiden pintakuvio on usein varsin karkea verrattuna maantiekäyttöön tarkoitettuihin renkaisiin.

"Perävaunun renkailla voidaan säästää eniten, sillä niiden osuus koko yhdistelmäajoneuvon rengasmäärästä voi olla 50 prosenttia. Suurimman polttoainesäästön saavuttamiseksi on tärkeää varmistaa, että kaikilla paikoilla ajoneuvon alla on niihin optimoidut renkaat”, Nurme muistuttaa.

7. Muista ennakoiva ajotapa

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Ennakoimalla ajotilanteet säästetään polttoainetta ja myös ajaminen on turvallisempaa. Käytännössä ennakoiva ajotapa tarkoittaa turhien kiihdytysten ja pysähdyksien sekä tiukkojen jarrutusten välttämistä.

8. Tarkistuta ohjauskulmat

Säännöllinen ohjauskulmien tarkistus säästää rahaa, sillä ajoneuvo toimii silloin tehokkaasti ja turvallisesti. Oikein suunnatut renkaat kuluvat vähemmän ja pienentävät polttoaineenkulutusta. Kun kyseessä on yhdistelmäajoneuvo, tulisi tarpeen vaatiessa tarkistaa jokainen akseli vetoautosta perävaunuun. Jos jokin perävaunun akseleista on väärin säädetty, kuljettaja tekee korjaavaa ohjausliikettä saadakseen yhdistelmän kulkemaan suoraan. Tämä aiheuttaa usein virhekulumaa väärin säädetyn akselin renkaiden lisäksi myös eturenkaisiin.

9. Kiinnitä huomiota pyöränlaakereiden ja jarrujen kuntoon

Jos ajoneuvon pyöränlaakerit ovat kuluneet ja huonokuntoiset, laakerit lämpenevät normaalia enemmän. Tämä aiheuttaa enemmän kitkaa, joka lisää polttoaineenkulutusta. Myös laahaavat jarrut lisäävät ajaessa vastusta kasvattaen polttoaineenkulutusta.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

10. Pidennä renkaiden käyttöikää uudelleenpinnoituksella

Usein premium-renkaiden uudelleenpinnoitus on hyvä tapa pidentää renkaan käyttöikää, ja se tarjoaa myös mahdollisuuden säästää sekä rahaa että ympäristöä. Renkaiden kunnon ja ilmanpaineiden tarkkailu käytön aikana varmistaa, että rungot säilyvät hyväkuntoisina. Tämä parantaa myös uudelleenpinnoitettujen renkaiden laatua.