Tapahtumat

Alihankinta juhlii 35 vuottaan - teollisuus kohtaa globaalisti ja lähellä

Suomen johtava teollisuustapahtuma sekä Euroopan toiseksi suurin alihankintateollisuuden messutapahtuma Alihankinta järjestetään 26.–28. syyskuuta 2023 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. 35-vuotista taivaltaan juhlivan tapahtuman teemana on ajankohtainen Globally Local. Alihankinnan ohjelma syventyy teemaan, alan ykkösasiantuntijoiden johdolla. Maksuton kävijärekisteröityminen tapahtumaan on avoinna.

Alihankintamessut

Vuotuisen teollisuusjuhlan Alihankinnan vuoden teemana on ajankohtainen Globally Local. Paikallinen osaaminen ja kansainvälinen tuotanto kotimaassa ovat arvostetussa avainroolissa myös globaalissa kaupankäynnissä. Tuotannon palautuminen Suomeen, maailmanlaajuiset yhteydet, toimiva logistiikka sekä toimitusvarmuus puhuttavat. Automaatio, robotiikka ja tekoäly kehittävät alaa ja ihmisen uudistuvaa roolia teollisuudessa.

Alihankinta 2023 on näytteilleasettajapaikoiltaan loppuunmyyty. 

Alihankintamessut

Kansainvälinen ohjelmakattaus katsoo tulevaan – tekoälyn keynote-puhujana Henkka Hyppönen

35-vuotiaan Alihankinnan ohjelma kietoutuu kattavasti Globally Local -teeman ympärille. Päälava HEAT Stage tarjoaa aiheita, esityksiä ja keskusteluja muun muassa kestävän talouden, maailmanpolitiikan, kilpailuetujen, suunnittelun ja ennakoinnin, teknologian sekä vastuullisuuden näkökulmista. Keskiviikkona 27.9. koetaan luovan johtajan ja tietokirjailija Henri ”Henkka” Hyppösen keynote Mitä on olla ihminen tekoälyn aikakaudella? Puheenvuoro syventyy uusiin tapoihin lähestyä sitä, kuinka voimme luoda uuden maailman ja uuden unelmatiimin: ihmismielen ja koneen.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Avajaispäivänä tiistaina Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry palkitsee vuoden Päähankkijan sekä Vuoden Alihankkijan ja Business Tampere jakaa valtakunnallisen Vuoden teollisuusteko -tunnustuksen. Tapahtumauutuutena B-halliin rakentuu GLO Village, jossa kohtaavat kansainvälisesti operoivat ja paikallisesti toimivat yritykset. Globaalin kylän toimijoiden asiantuntemusta kuullaan myös HEAT Stagen ohjelmassa kautta kolmen päivän. Tulevaisuuden Tekijöiden Torstai yhdistää osaajat ja organisaatiot 28. syyskuuta. Kolmannen päivän teemakeskustelussa Tulevaisuuden tekijät – teollisuuden uudet osaajat pohditaan miten varmistaa teollisuuden vetovoima ja alan osaajat tulevaisuudessa sekä millaista oppilaitosyhteistyötä olisi hyvä kehittää.